Üreticiler, motor kararına tepkili

ÇAYKUR’un kararıyla benzinle çalışan çay toplama motorlarının çay bitkisi üzerinde egzoz gazı kalıntıları bıraktığı gerekçesiyle yasaklanmasına halk t...

ÇAYKUR’un kararıyla benzinle çalışan çay toplama motorlarının çay bitkisi üzerinde egzoz gazı kalıntıları bıraktığı gerekçesiyle yasaklanmasına halk tepki göstermeye devam ediyor. Bölgedeki çay müstahsilleri bugün saat 11.30’da alınan kararı protesto için ÇAYKUR Genel Müdürlüğü önünde toplanarak benzinli motorlarıyla 10 dakika sürecek eylem düzenleyecek. Çay müstahsilli Emre Başer, ÇAYKUR’un mahsul ortasında aldığı kararın çiftçiyi zarara uğrattığını ileri sürdü.

VATANDAŞ ÖFKELİ

Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki 4 ilde sürdürülen yaş çay hasadında, bu yıl işçi sorununa çözüm olarak geliştirilen benzinli çay toplama makinelerinin kullanımının salgıladığı egzozun çaya bulaşması ve kalıntı bırakması nedeniyle yasaklanmasına çay müstahsilli Emre Başer tepki gösterdi. ÇAYKUR’un çiftçiye mahsul ortasında karar çıkarttığını ve çiftçiyi zarara uğrattığını ifade eden Emre Başer, “Koronavirüs salgını dolayısıyla Gürcüler gelemiyor. Zaten işçi sıkıntısı daha önceki yıllarda da vardı. Bu yıl da var. İnsanlar kâh kendi imkânlarıyla kâh da kredi çekerek benzinli çay motoru alarak işçi açığını gidermeye çalıştılar. Çay motorları iki senedir kullanılıyor. Hemen hemen herkeste var. Şimdiye kadar kimse ses çıkarmadı. Satışına izin verildi. Bu yıla kadar bir bildirim yapılmadı, çay toplamanın ortasında ÇAYKUR’dan yazı geldi. Kullananlara yasal işlem yapılacakmış. Zaten ÇAYKUR kontenjanı 15 kiloya indirdi. Özeller 2.50 liradan çay alıyor. Çay üreticisi zorda... ÇAYKUR üreticiyi rahatlatıcı önlemler almak yerine üreticiyi zora sokan kararlar alıyor. Bu durumdan son derece rahatsızız. ÇAYKUR kimsenin babasının çiftliği değil. Kimse üreticinin sabrını sınamaya kalkmasın. Kendisi de bir çay müstahsili olan sayın Cumhurbaşkanımızdan özel sektörün ve ÇAYKUR’un gazabından çay üreticisini korumasını bekliyoruz. ” ifadelerini kullanarak yaşananlara tepki gösterdi.

01 Haz 2020 - 10:59 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.