Ulaşım Master Planında yeni gelişme…

Kanuni Bulvarında kamulaştırma sıkıntısı

Ulaşım Master Planında yeni gelişme…
Haber albümü için resme tıklayın

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi son birleşiminde Başkan Murat Zorluoğlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Trabzon ziyaretini değerlendirdi.

GÜMÜŞHANE İLE TRABZON GÖBEKTEN BAĞLANDI

Başkan Zorluoğlu, “Sayın Ulaştırma Bakanımız şehrimizi ziyaret ettiler. Şehrimizin birçok noktasında Ulaştırma Bakanlığımızın doğrudan yürüttüğü çalışmaları yerinde gördük, değerlendirdik. Çok faydalı bir toplantı oldu. Özellikle bölgenin Türkiye’nin Avrupa’nın en uzun çift tüplü Zigana Tünelinde ışığı gördük. Gerçekten Trabzon’un ticaretinde ekonomisinde turizminde katkı yapacağına inandığımız önemli çalışmada çok büyük mesafe katedildi. Kısa süre içerisinde 2022’nin sonuna kadar Zigana Tünelini tamamlayıp hizmete açmayı bakanlığımız planlıyor. Artık Gümüşhane ile Trabzon birbirine daha yakın. Rahmetli Özal, mevcut Zigana Tünelini gördüğünde ‘burayı göbeğinden deleceğinize boğazından delmişsiniz’ delmişsiniz dedi. Şimdi biz göbeğinden delmiş olduk. Gümüşhane ile Trabzon bir birine göbekten bağlanmış oldu.” diye konuştu.

KANUNİ BULVARINDA KAMULAŞTIRMA SIKINTISI BAKANA İLETİLDİ

Başkan Zorluoğlu, sözlerinin devamında “Kanuni Bulvarı ile ilgili ciddi görüşmeler yaptık. Alan ziyaretlerimiz oldu. Kanuni Bulvarı süratle devam ediyor. Bazı kamulaştırma problemlerini de Sayın Bakanımıza arz ettik. O da gerekli talimatları verdi. Bu yılsonu, önümüzdeki yıl ilk çeyreğinde hedef yolu Boztepe-Çukurçayır’a getirmek istiyoruz.

Bizi bu manada ilgilendiren önemli başka husus, Çukurçayır ile Boztepe - Değirmendere’nin birbirine bağlanması. 2x2 şeklinde yol çalışması var. Hayali Garajının üstünden, tünellerin çıktığı yerden bir birine bağlayacağız. Maçka Yolunun tünel çıkışından itibaren sahilde yapılan kavşak ile sahil yoluna bağlanması meselesi. Bu önemli iki konuyu kendisiyle ayrıntılı şekilde konuştuk. Şehir içi ulaşımı için, Kanuni Bulvarından arzu edilen faydanın tam olarak sağlanması için Kanuni Bulvarının, Çukurçayır’a ulaşmasıyla birlikte o yolların tamamlanması gerektiğini net şekilde ifade ettik. O da kamulaştırma konusunda gerekli destekleri bulunacağını ifade etti” dedi.

ULAŞIM MASTER PLANI İLK RAPORU HAZIR

Ulaşım Master Planın’da yeni gelişmeleri aktaran Başkan Zorluoğlu, “Yine Büyükşehir ziyaretinde Ulaşım Master Planını da kısaca izah ettik. Ulaşım Master Planında ilk rapor elimizde. Kapsamlı rapor oldu. İlk değerlendirmelerden sonra belki önümüzdeki ay veya sonraki ay Ulaşım Master Planı ile ilgili ayrıntılı bilgilendirme yapacağız.

HAFİF RAYLI SİSTEM VE TRAMVAY HATTIYLA İLGİLİ DEĞERLENDİRME

Ulaşım Master Planının bir bölümünde hafif raylı ve tramvay var. O çalışma yapıldı. Ulaşım Master Planında bu değerlendirmeler var. Bakanımıza arz ettik. Ulaştırma Bakanlığının Altyapı Genel Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi arasında Ulaşım Master Planı ve özellikle tramvay hattıyla ilgili değerlendirmeleri karşılıklı yapacağız. O sürecin sonunda hedefimiz Tramvay ile ilgili projelendirmeyi yapıp yatırımı gerçekleştirmek. Bizim de önümüzdeki dönemde çok yakından takip edeceğimiz, şehrimize kazandırmaya çalışacağımız en önemli projelerden bir tanesi.” şeklinde ifade etti.

14 Oca 2022 - 14:29 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Cemil - Başkanım yeni yabılan caminin kuzeyinde vebatısında konuşlandırmak istediğin dolmuşların şehir merkezine girmeden direk yeni otogarda bir alanda konşlansılar şehir içi ulaşımı raylı sistem tranvaylan çözülsün hem şehir içi trafik sorununu bitecek hem de daha çağdaş bir ulaşım sağlansın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Ocak 14:29