Türkiye'ye yeni bir ekonomik uyarı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, ekonomi politikasının Türkiye'nin kamu finansmanı ve döviz pozisyonundaki risklerini artırdığı uyarısında bulundu.

Fitch, Türkiye ekonomisine ilişkin raporunda, iki riske dikkat çekti. Türkiye'nin 'yeni ekonomi' politikasının kamu finansmanı ve kamu döviz pozisyonundaki risklerini artırdığına dikkat çekilen raporda, söz konusu politikanın makroekonomik ve finansal istikrara yönelik riskleri azaltmadığına vurgu yapıldı.

Bloomberght'nin aktardığına göre, Fitch raporunda ayrıca, "Zorlu dış ortama rağmen politika karışımının özellikle Haziran 2023'teki seçimlere kadar hâlâ yüksek büyüme ve istihdama odaklı olduğunu düşünüyoruz” ifadeleri yer aldı. Kur korumalı mevduata rağmen TL üzerindeki baskının yeniden artarak derinleştiğini belirten Fitch "Dolarizasyon yüksek, uluslararası rezervler geriliyor, enflasyon da çok yüksek” değerlendirmesini yaptı. Politika tepkisinin, kamu finansmanında doğrudan ve dolaylı maliyeti olduğuna dikkat çekildi. Geçen hafta Türkiye'nin kredi notunun düşürülmesine ilişkinse, "Not düşüşü, bu politika tepkisinin cari açığı fonlamak için sermaye girişlerini çekmekte yetersiz kalmasını, tüketici güvenini düşürebileceği ve dış finansman konusundaki riskleri yansıtıyor” denildi. Fitch geçen hafta Türkiye'nin kredi notunu B+'dan B'ye indirdiğini, görünümünü ise 'negatif' olarak teyit ettiğini açıklamıştı.

15 Tem 2022 - 11:16 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.