Türkiye'nin Denizcilikte hedefi 100 Milyar Dolar!

Piri Reis Denizcilik Vakfı Başkanı, iş insanı Vehbi Koç Türkiye'nin deniz ticareti hedefleriyle alakalı önemli açıklamalar yaptı.

Türkiye'nin Denizcilikte hedefi 100 Milyar Dolar!
Haber albümü için resme tıklayın

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Piri Reis Denizcilik Vakfı Başkanı Vehbi Koç Kabotaj Bayramını kutlayarak Türkiye'nin 2053 yılına kadar deniz ticaretini 100 Milyar tonluk taşıma kapasitene çıkartarak dünyadaki denizcilik faaliyetlerinde ilk 10’a yerleşeceğini belirtti.

Hedef 100 Milyar Dolar

Türkiye'nin bugünkü Deniz ticaretindeki yıllık mevcut kapasitesinin 32 milyon ton taşıma kapasitesi olduğunu ifade eden Vehbi Koç "Türkiye'nin deniz ticaretinde yıllık mevcut kapasitesi bugün 32 milyon ton. Ülkedeki gelişmeler siyasi istikrar normal şartlar altında bu şekilde yeni yatırımlarla birlikte devam ederse 2053 yılına kadar 100 milyon ton taşıma kapasitene, 400 milyon ton olan limanlarımızdaki yükleme boşatma kapasitesi ise 2 milyar tona ulaşacaktır. Böylelikle bugün 30 milyar dolarlık deniz ticaretinden elde edilen gelirimiz inşallah 100 milyar dolarlık seviyelere gelecek." ifadelerini kullandı.

Yat bağlamada hedef 50 bin adet!

Deniz ticaretinin yanı sıra deniz yaşam kültürünün de geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Vehbi Koç "Türkiye Cumhuriyeti devleti sahillerde yapmış olduğu yatırımlarla yeni cekek ve yat bağlama yerleri oluşturarak vatandaşlarımızı aynı zamanda deniz yaşamıyla da buluşturmuştur. Denizci bir millet olan Türkler denizle olan bağını her geçen gün arttırmaktadır. Bugüne kadar yapılan tüm yatırımlarla birlikte bağlama kapasitesi 20.000 olan ülkemiz yatırımların devam etmesi ile birlikte 2053 yılında yaklaşık 50.000 yat bağlama kapasitesine erişecektir." cümlelerine yer verdi.

Türkiye’nin önümüzdeki dönemde denizcilik alanında büyük bir ivme yakalayacağının altını çizen Vehbi Koç "Türkiye, denizcilik faaliyetlerinde 2053'te tam anlamıyla denizci millet ve denizci ülke olacaktır. Şu an ülkemizin denizcilik sektöründe 30 bin kişi istihdam edilmektedir. Yapılan yatırımlar ve devam eden gelişmelerle istihdam edilen kişi sayısı da 100 binlere ulaşarak dünyanın 10 büyük denizci ülkesinden biri olacağız."dedi.

30 Haz 2022 - 16:40 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.