Türkiye buğday krizi yaşamayacak

Hindistan'dan buğday ithal edildiği iddialarını yalanladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, bazı basın ve yayın organlarında yer alan, Türkiye'nin Hindistan'dan buğday ithal ettiğine dair iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Hindistan'ın, aşırı sıcaklar nedeniyle buğday ihracatını yasaklaması, Ukrayna ve Rusya'dan da buğday alınamadığı için Türkiye'de buğday krizi yaşanacağı ve ekmek fiyatlarının yükseleceğine ilişkin haberlerin de doğru olmadığı ifade edildi.

Türkiye'nin bu süreçte Hindistan'dan herhangi bir buğday talebi olmadığı belirtildi, "Buğday ithalatı, büyük çoğunlukla buğday mamulleri ihracatı amacıyla yapılmaktadır" denildi.

"Hububat üretiminde ilk sıralardayız"

2021 yılında 2,44 milyar dolarlık buğday ithalatına karşılık 3,23 milyar dolarlık buğday mamulleri ihracatı yapılarak, buğdayda dış ticaret fazlası elde edildiği vurgulandı.

Türkiye'nin Hububat ve baklagil piyasasında dünyanın en önemli ülkelerinden biri olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamaya göre, 2021 yılında kuru fasulye üretiminde tüm zamanların rekoru kırıldı. Türkiye dünya un ihracatında birinci, makarna ihracatında ise ikinci sırada yer aldı.

Türkiye'nin buğday mamulleri üretiminde de başı çektiği, nohut üretiminde dünyada ikinci, mercimek üretiminde de dördüncü sırada olduğu bilgisi paylaşıldı.

16 May 2022 - 13:09 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Turgay - 2002'de 19.500.000 ton olan buğday üretimi, 2021 yılında 17,7 milyon tona düşmüş. nüfus da 65 den 85 milyona çıkmış kaçaklar hariç. sıkıntı olmayacakmış.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mayıs 13:09