TRÜ, KTÜ’den yararlanacak

KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Okumuş, KTÜ’nün kütüphanesinden Trabzon Üniversitesi öğrencilerinin yararlanamadığı iddialarına açıklık...

KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Okumuş, KTÜ’nün kütüphanesinden Trabzon Üniversitesi öğrencilerinin yararlanamadığı iddialarına açıklık getirdi. Okumuş, “Mesai saatleri içerisinde öğrenci gelip istediği kitaptan faydalanabilir.” dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Okumuş, KTÜ’nün kütüphanesinden Trabzon Üniversitesi öğrencilerinin yararlanamadığı iddialarına açıklık getirdi. Okumuş, “Bir kütüphanenin otomasyonu var. Uluslararası geçerli olan bir otomasyondur. Mesai saatleri içerisinde öğrenci gelip istediği kitaptan faydalanabilir, fotokopi çekebilir. Yalnızca ödünç alamaz. Ödünç alabilmesi için kütüphaneye kayıtlı olması gerekir.” dedi.

Trabzon Üniversitesi öğrenci ve akademisyenlerin KTÜ’nün kütüphanesinden yararlanamama durumuna ilişkin açıklama yapan Okumuş, “Merkezi kütüphane burasıdır. Fatih Eğitim Fakültesine ait kütüphane de vardı. Ancak yetersiz. Bu merkez kütüphane bağlı olarak çalışıyordu. Tabi ki zenginleştirilebilir. Bunun için de bütçe gerekiyor. Merkezi hükümet tarafından bir bütçe veriliyor. Bütçeye bağlı olarak biz kitap alımı yapabiliyoruz. Bizim kütüphanemiz periyodik açısından biraz daha zengin. Kütüphaneden diğer üniversite öğrencilerinin yararlanıp yararlanamama meselesine gelince bir kütüphanenin otomasyonu var. Uluslararası geçerli olan bir otomasyondur. Hem Türkiye’ye aittir. Hem de otomasyon uluslararası bütün kütüphanelerde ve üniversitelerde nasıl bir sistem uygulanıyorsa benzer bir sistem bizde de var.” diye belirtti.

Kütüphanenin uymak zorunda olduğu bir otomasyon siteminden bahseden Okumuş, “Fatih Eğitim Fakültesi ayrılarak ayrı bir üniversite oldu. Herhangi bir üniversitenin öğrencisi gelip kütüphanemizden yararlanabilir. Mesai saatleri içerisinde öğrenci gelip istediği kitaptan faydalanabilir, fotokopi çekebilir. Yalnızca ödünç alamaz. Ödünç alabilmesi için kütüphaneye kayıtlı olması gerekir. Çünkü kitabın takibini yapmak için bu sistem içerisinde yer alması gerekir. 24 saat açık çalışma salonlarımızdan yararlanabilirler. Hatta öğrencilerimiz bu durumdan da rahatsız olabiliyor. Çünkü yer sorunu oluşuyor. Ancak kütüphaneyi sınırlandıramazsınız.”şeklinde açıkladı.

BÖLGESEL PROJELERİ ANLATTI

KTÜ’nün hâlihazırdaki büyük bölgesel projelerine değinen Okumuş, “Üniversitemizde yeni Diş Hekimliği Fakültesi yapılıyor. Yüzde 70’i tamamlanmıştır. Otopark sorunumuzu çözecek bir projemiz yapım aşamasında. Bin 350 araçlık bir otopark inşaatımız var. 2020 yılının ilk aylarında tamamlanması bekleniyor. Büyük oranda buradaki trafik sıkışıklığına da çözüm olacak. Normalde 2019 yılı ödeneği düşüktü. Biz daha sonra Rektör Hocamızın ilgili bakanlarla görüşerek bize ilave ödenek çıkardılar. Daha doğrusu kendi havuzumuzdaki paranın kullanılması için izin verildi. Hızlı bir şekilde otoparkı bitireceğiz. Bunların yanında inşaatı devam eden 225 yataklı tam donanımlı bir Çocuk Hastanesi var. Bu projemizin de 2019 yılı ödeneği bitmişti. Ek ilave talep ederek bir miktar daha bütçe ayrıldı. Sağlık alanında büyük bir Diş Hekimliği Hastanesi yapılıyor. Otoparkımız yapılıyor. Aynı zamanda Çocuk Hastanesi ki çok modern bir hastane… Bölgemize hizmet edecek” diye ifadelere yer verdi.

Rabia MOLLAOĞLU

29 Eyl 2019 - 12:42 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.