Trabzonspor’a sahip çıkınca disipline gitti

İYİ Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Beytullah Kudu Genel Başkan Meral Akşener’in yönetim biçimini ve son olarak Trabzonspor’la ilgili söylemlerini eleşt...

  • İYİ Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Beytullah Kudu Genel Başkan Meral Akşener’in yönetim biçimini ve son olarak Trabzonspor’la ilgili söylemlerini eleştirdiği için disiplin kuruluna sevkedildi. İfadeye çağrılan Kudu partisinden istifa etti.
  • İYİ Parti’de siyaseti hissedemediğini kaydeden Kudu Genel Başkan’ın partide yeterince ağırlığı olmadığını söyledi. Son olarak Trabzonspor mevzusunda konuya dahil olmasının yanlış olduğunu kendisine ilettim. Ama eleştiriye tahammül yok” dedi.
  • İYİ Parti İl Başkanlığı Sözcüsü Erda Aygün yaptığı açıklamada Kudu’nun parti disiplinine aykırı paylaşımlarından dolayı disiplin kuruluna sevkedildiğini ve savunma aşamasınada istifa ettiğini kaydetti. Aygün, “Savunma vermedi” dedi.

İYİ Parti Trabzon İl Teşkilatı üyesi olan Beytullah Kudu, parti üyeliğinden istifa etti. İstifa gerekçesini eleştirilerine tahammül edilemediğini gösteren Kudu’nun ardından İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı Parti Sözcüsü Erda Aygün, yaptığı açıklamada paylaşımları sebebiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini savunma aşamasında istifa ettiğini kaydetti.

MHP'NİN ATIL SİYASETÇİLERİNİN EGOLARINI TATMİN ETTİĞİ PARTİYE DÖNÜŞTÜK

Genel Başkanı Meral Akşener’i sosyal medyada eleştirmesi üzerine disiplin kuruluna sevk edileceğini öğrenmesinin ardından istifasını açıklayan Kudu, “Doğruları bulmaya çalışan ve söylemeye çalışan bir yapım var. Son yönetim seçimlerine girmedim. Çünkü artık keyfi uygulamalarla yönetimler oluşmaya başladı. MHP'nin atıl siyasetçilerinin egolarını tatmin ettiği bir siyasi partiye dönüştük. Ülkeyi yönetmeye talip olan parti kendi partisini yönetemez hale geldi. Sosyal medyadaki paylaşımım Trabzonspor mevzusunda Akşener’in konuya dahil olmasının yanlış olduğunu söyledim. Elazığ depreminde Akşener’in Uğur Dündar’la yaptığı programı eleştirdim. Bu iki konudan dolayı beni disiplin kuruluna sevk edileceğimi öğrendim. Buna gerek olmadığını parti bu hale geldiyse, eleştiriye tahammülü yoksa parti kimliğimiz bir şey ifade etmiyor demektir.” diye konuştu.

İYİ PARTİ’DE SİYASETİ HİSSETMEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Yeni siyasi oluşumlarla adının zikredildiğini söyleyen Kudu, “Siyasete katkı sunacak olan insanlar cesur olması lazım. Muhakkak siyasetin içinde kalmaları lazım. Akşener’e rapor yazdım. Teşekkür etmek için beni çağırdı. Gittiğimde şunu dedim. ‘Yeni siyaset gündemi oluşturacağız diye biz sizinle konuştuk. Ama ben sizinle siyaset yaptığımı hissetmiyorum.’ Basına çok yansımıyor ama genel başkanlık yarışının yansıması İYİ Parti’de çok fazla var. Gruplaşma, çatışma… Parti genelinde Genel Başkanın ağırlığı yok. Etkililik ve sahiplenme anlamında bir ağırlık… Bu anlamda istifam çok değerlidir. Disipline sevk edileceğim için istifa ettim. Aslında iyide oldu. Aksi halde yeni partiler yeni oluşumlar yüzünden istifa ettiğim iddia edilecekti. Özellikle parti içindeki eleştirilerime cevap veren parti içinden veya kamuoyundan kimseler Ali Babacan’ın kuracağı partiyle adımı sıkça kullanmaya başladı. Bu yönde istifamın gerekçelendirilmesini doğru bulmam. Bunun için disipline sevkimden dolayı istifa ettiğimin vurgulanması önemli.” şeklinde açıkladı.

PARTİ SÖZCÜSÜ AYGÜN AÇIKLAMA YAPTI

İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı Parti Sözcüsü Erda Aygün, üyeleri Beytullah Kudu'nun istifasına ilişkin bir açıklama yayınladı. Aygün, Kudu'nun parti üyeliğinden ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini savunma aşamasında istifa ettiğini kaydetti.

İşte İYİ Parti Trabzon Sözcüsü Erda Aygün'ün açıklaması: "Değerli Basın Mensupları, istifasına yönelik sizlere içerik gönderen Beytullah Kudu, yalnızca üyemizdir. Partimiz yönetimlerinde hiçbir şekilde aktif görevde yer almamaktadır. Beytullah Kudu isimli üyemiz parti anlayışına zarar verici, seçmen kanaatini olumsuz etkileyen, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in itibarını zedeleyecek sosyal medya paylaşımlarından ve basına verdiği demeçlerden ötürü 18.02.2020 tarihi itibarı ile İYİ Parti Tüzüğü'nün 76. Maddesi gereğince ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmiş ve soruşturması devam etmektedir. Bu süre içerisinde kendisinden talep edilen savunma yerine istifayı talep etmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

22 Şub 2020 - 11:55 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

03

Alperen - Genel baskan trabzonspora kotu sozu olmamistir.sadece siyasetin spor icinde olmamasi gerektigini soylemistir.az okuyun yahu..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Şubat 11:55
02

Deniz, - Biri camiye girmiş namaz kılan birine selaö vermiş, oda ona dönmüş namazda konuşmak haram demişş, umarım anlaşılıyordur. Olay budur, niye istifa ettiriyorsunuz vatandaşı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Şubat 11:55
01

Karadayı, Gurbetten. - Söz konusu TS'ise gerisi tefarruattır.

Benim değerim TS'den öneli ne olabilirki.

Dünyalıklar biryana TS bir yana.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Şubat 11:55