Trabzon’da 2 ölü 22 pozitif vaka var

Tüm tedbirlerin alındığı Trabzon’da, hasta sayısı artarsa, B planı uygulanacak

150 EK YATAK KAPASİTESİ HAZIRLANDI

Türkiye'yi etkisi altına alan koronavirüs salgını Trabzon’da küçükte olsa etkisini göstermeye başladı. 2 kişinin hayatını kaybettiği Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 22 pozitif vaka olduğu ileri sürüldü. Sağlık personeline yapılan testlerin negatif çıktığı belirlenirken, Sağlık Müdürlüğü’nün B planının hazır olduğu öğrenildi. Sağlık Müdürlüğü, vaka sayısında artış yaşanması halinde ek 150 yatak kapasitesini hizmete açacağı ifade edildi.

“TEST ÖNCESİ AİLE HEKİMİNE UĞRAYIN”

Trabzon’da ‘evde kal’ çağrısına yüzde 80 uyulduğu belirtilirken, 184 nolu hatta veya aile hekimlerine danışmadan test için hastanelere başvuru yapılmaması istendi. Aksi halde hastanelere gidenlerin de risk altında olduğu duyuruldu. Bu arada Trabzon’da hayatını kaybeden 65 yaşındaki İ.E. adlı kişi alınan önlemlerin ardından Gümüşhane’de toprağa verilirken, sağlık müdürlüğü çalışanı olan kızının ise karantina altında tutulduğu öğrenildi.

Tedbirlerin alındığı Trabzon’da, hasta sayısı artış yaşanması durumda B planının hayata geçirileceği öğrenildi.

TRABZON’DA B PLANI HAZIR

Türkiye'yi etkisi altına alan koronavirüs salgını Trabzon’da küçükte olsa etkisini göstermeye başladı. 2 kişinin hayatını kaybettiği Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 22 pozitif vaka olduğu ileri sürüldü. Hastanelerde görev yapan sağlık personeline yapılan koronavirüs testlerinin negatif çıktığı belirlenirken, Sağlık Müdürlüğü’nün hastalıkta artış yaşanması halinde B planının hazır olduğu öğrenildi. Sağlık Müdürlüğü, vaka sayısında artış yaşanması durumunda, hazırda bekletilen ek 150 yatak kapasitesini hizmete açacağı belirtildi.

ÖLENİN KIZI KARANTİNADA

Trabzon’da ‘evde kal’ çağrısına yüzde 80 uyulduğu belirtilirken, test için hastanelere gelinmemesi için uyarı yapıldı. Yetkililerin, test öncesinde 184 nolu hatta veya aile hekimlerine danışılmasını istedi. Aksi halde hastanelere gidenlerinde risk altında olduğu duyuruldu. Bu arada Trabzon’da hayatını kaybeden ve Umre’den geldiği belirlenen 65 yaşındaki İ.E. adlı kişi alınan önlemlerin ardından Gümüşhane’de toprağa verilirken, sağlık müdürlüğü çalışan kızının ise karantina altında tutulduğu öğrenildi.

ÖZEL HASTANEDEN SEVK EDİLDİ

Özel hastaneye başvuran bir kişinin dün itibarıyla karantinaya alınarak Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiği ortaya çıktı. Bu arada Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bulunan ve pozitif vakalardan birinin yoğum bakım ünitesinde tutulduğu ileri sürüldü.

27 Mar 2020 - 13:11 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.