Trabzon'un gündemi 17 Mayıs Salı nabızlar

HEM TÜRKİYE’YE HEM DÜNYAYA ÖRNEK OLDUK Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde hem Trabzonspor’un şampiyo...

Trabzon'un gündemi 17 Mayıs Salı nabızlar
Trabzon'un gündemi 17 Mayıs Salı nabızlar
Haber albümü için resme tıklayın

HEM TÜRKİYE’YE HEM DÜNYAYA ÖRNEK OLDUK

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde hem Trabzonspor’un şampiyonluğuyla ilgili hem de Tünel Akvaryum’la ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şampiyonluğun büyük bir coşku yarattığını kaydeden Başkan Genç, “Çok mutlu tarihi anları yaşıyoruz. Allah tekrarını yaşamaya, yaşatmayı nasip etsin. Bir kez daha kutluyorum. Hep bir farkındalık oluşturmak istedik. Bir cana zeval gelmesin istedik. Bu konuda vazife üstlenen bütün mesai arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Örnek bir kutlama oldu. Bu manada da şunu tespit ettik. Hem şehrinizin tanıtımına her de ülkemizin tanıtımına katkı sağlandı. 1.5 milyar izlenme sağlandı. Ülkenin tanıtımına katkı sağlamak zorundayız. Birileri hazmedemese bile biz, bu işin nasıl yapılacağını hem Türkiye’ye hem de dünyaya gösterdik. Onlara da örnek oluruz inşallah. İnşallah seneye 9., sonra 10. şampiyonluğumuzu alırız. Bu böyle sürüp gider. Tünel Akvaryum özellikli projemizin 19 Mayıs saat 14.00’te açılışını yapıyoruz. Sizleri davet etmek istiyorum. 20 Mayıs’ta da Akyazı’da yapımını tamamladığımız kütüphanemizin de, Mustafa Yazıcı ağabeyimizin bütün kitaplarını bağışladığı kütüphanemizin de açılışına davet ediyorum.” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, “Açılışı inşallah hep beraber gerçekleştiririz. Sizleri de bu güzel çalışma için tebrik ediyorum.” dedi.

GANİTA-FAROZ ARASINDA MÜSİLAJ MI BAŞLADI?

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında CHP Grubu Başkanvekili Turgay Şahin’den hem dikkat çeken eleştiriler hem de dikkat çeken iddialar geldi. Şehre yönelik açıklamalarda bulunan CHP’li Şahin, “Pazarkapı’daki eski Kanuni Sultan Süleyman Konağı’nın önündeki metruk binaların kamulaştırması için önerilerimiz olmuştu. Süreç başlamış. Bunun için teşekkür ediyorum. Balıkhanenin önündeki alan için de peyzaj çalışması başlamış. Orada kemençe simgesi vardı. 3 metre boyunda bir heykeldi. Kemençeyi orayı koyarsanız sevinirim. Pazarkapı ile ilgili kentsel dönüşüm süreci ile ilgili başa dönüldüğünü söylediniz. Vatandaşın eli kolu 3 yıldır bağlıydı. Demek ki bu böyle olmadı. Vatandaş kendi yapacak. Faroz-Ganita arasında çalışma yapılıyordu. Müsilaj başladı. Kötü koku başladı. Menderekin uzatılmasının bunda etkili olduğu söyleniyor. Eski Öğretmenevinin oradaki esnaf şikayetçi. Dolmuşlar için bir depolama alanı yapıldı ayrıca otopark da var. Lokantalar şikayetçi. Çok toz oluyor. Esnaf alanın asfalt yapıp o tozun önlenmesi isteniyor. Dün Akçaabat’a geçerken yeşil alanların çöple dolu olduğunu gördüm. Trabzon’a yakışmıyor. İlgililer yeşil alanlardaki çöpü toplasın. Tanjant’taki otopark satıldı. Otoparkı biz işleteceğiz demiştiniz. Bu satışa otopark da dahil mi? Toptan mı satıldı? Altyapı üstyapı insanları yordu. Altyapı büyük bir çoğunlukla bitti. Yapılan yer 4 ay sonra doğal gaz için yıkıyor. Vatandaş bunalıyor. Yama yapılan yerlerde yamalı bohça gibi kalmasın. Trabzon’un öncelikle yapılması gereken işi bu.” şeklinde konuştu. Şahin’in açıklamaları üzerine Zorluoğlu “Kundupoğlu için çalışmalar başladı. Bir araştırma merkezi kuracağız. Bahçesi ve otoparkı ile birlikte şehrin istifadesine sunacağız. Pazarkapı’da kentsel dönüşüm alanı daraldı. Sadece ihtiyaç duyulan alanlarda kamulaştırma yaptıktan sonra oradaki mülk sahipleri mevcut duruma göre düzenleme yapabilecek. Mülkiyetle ilgili tasarruf yapamama durumunu ortadan kaldırmış olacağız. Ganita-Faroz arasında mendirek uzatmadık. Deforma olan yeri düzelttik. Müsilaj ile karşılaşmadık diyor ilgili daire başkanı. Karagöz Meydanı’ndaki toz Meselesi basit bir meseledir.” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ TRABZON’DA TEŞKİLAT AKADEMİSİ MAHALLE PROGRAMLARI DÜZENLENDİ

AK Parti Genel Merkez Ar-Ge ve Eğitim Başkanlığı Trabzon’da Teşkilat Akademisi Mahalle programları düzenledi. AK Parti Genel Merkez Ar-Ge ve Eğitim Başkanlığı tarafından 81 ilde düzenlenen ‘Teşkilat Akademisi Mahalle’ programları Trabzon’da düzenlendi. Düzenlenen eğitim programlarına AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar ve Salih Cora’nın yanı sıra AK Parti Başkanları ve mahalle başkanları katıldı. Milletvekili Erol Kaya, “AK Parti milletin değerlerini esas alan bir partidir. AK Parti Teşkilat üyesi olmak fedakarlık gerektirir. AK Parti teşkilatları, üye formu cebinde gezenlerin teşkilatıdır.” açıklamalarında bulundu.

17 May 2022 - 09:33 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.