Trabzon hastanesine sahip çıksın

Trabzon’dan bölgeye 14 yıldır kaliteli hizmet veren Özel İmperial Hastanesinin otopark sorunu çözülemedi

Trabzon hastanesine sahip çıksın
Trabzon hastanesine sahip çıksın
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Özel İmperial Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi ile hastanenin hizmet anlayışını, katkılarını ve yaşadığı sorunlarını konuştuk.

20 Temmuz 2007’den beri Trabzon’a hizmet vermekle kalmayıp Gümüşhane, Artvin, Rize, Bayburt, Giresun ağırlıklı olmak üzere bütün bölgeye hizmet veren İmperial Hastanesi, 50’si uzman hekim olmak üzere, 450 personelle hizmete devam ediyor.

GÜNLÜK BİNİ AŞAN HASTA KAPASİTESİYLE KALİTELİ HİZMET

Günlük ortalama bin 100 hasta kapasitesine ulaşan hastanede, 14 yılda polikliniklere başvuran toplam ayaktan hasta sayısı 4 milyon 275 bin 454, acil hasta sayısı 702 bin 836, toplam vaka-ameliyat sayısı 229 bin 384, toplam doğum sayısı 20 bin 331, toplam sağlık turizmi hasta sayısı ise 167 bin 957 kişi.

24 saat sağlık hizmeti sunan Özel İmperial hastanesi, her türlü cerrahi girişimin uygulanması için gerekli tıbbı ve tam steril ortamda ve tecrübeli anestezi uzmanlarının eşliğinde son teknolojiye göre dizayn edilmiş her türlü donanıma sahip ameliyathanelerde bölgemizde kendinden söz ettirecek açık ve kapalı tüm cerrahi girişimlere başarılı bir şekilde imza atmaktadır.

AYNI ZAMANDA İSTİHDAM KAPISI

10 yataklı erişkin genel yoğun bakım ve 10 yataklı yenidoğan ünitelerinde hem Trabzon’dan hem de diğer illerden gelen yoğun bakım hastaları ve riskli vakalar takip ediliyor. Ortalama bin 500-2 bin kişilik bir aileye de geçim sağlanıyor.

Bölge ve yurt dışından gelen hastalarına insan odaklı hizmet anlayışını benimsemiş İmperial Hastanesi’nde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yapan Mehmet Çelebi, beklentilerini ve sorunların çözümü için ne yapılması gerektiğini değerlendirdi.

TRABZON’UN VERGİ REKORTMENLERİNDEN

İmperial’in zor süreçler geçirip bugün vergi rekortmeni olduğunu söyleyen Çelebi, “Bu şehirden küllerinden doğan bir kurum. İmperial Hastanesi, 7 bin metrekare alandan başlayıp 11 bin metrekare alana ulaşan, 114 yatak kapasiteli, şehre istihdam sağlayan Trabzon’un en değerli vergi rekortmeni kurumlarından bir tanesi. Birinci amacımız toplumumuza, şehrimize hizmet etmek. Kurumumuzun en büyük özelliği parası olan da olmayan da sağlık hizmeti alabilmesi. Kapital bir sistem yok. 13 yıldır görev yaptığım bu kurumda özveriyle çalışarak, çok sıkıntılı günlerden buralara geldik. Hastane bizim değil şehrin ve bölgenin hastanesi.

SOSYAL FAALİYETLERE SPONSORLUK

Şehrin bütün kurumlarıyla ilişki içerisindeyiz. Şehrimizin birçok takımını sponsor olarak destekliyoruz. Sosyal faaliyetlere çok önem veriyoruz. Örneğin belediyemizin ampute takımının sponsorluğunu yapıyoruz. Şehirle birlikte yaşayıp, şehirle büyüyen bir kurumuz.” dedi.

YILLARDIR DEVAM EDEN OTOPARK SORUNU

Ardından hastane olarak otopark sıkıntısının yaşandığını dile getiren Çelebi, “Biz daha fazla iyi hizmet verebilmek için mülkü ve idare amirlerimizden istek ve taleplerimiz var. Yıllardır devam eden bir otopark sorunumuz var. Çözüm için defalarca bütün siyasi parti liderlerinin kapısını çaldık. Valiliğin, belediyenin kapısını çaldık. Milli eğitimin, vekillerimizin kapılarını çaldık, dosya sunduk. Ne hikmetse bu sorunu çözemedik. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçmeden Cumhurbaşkanımız okul alanlarının da ihtiyaç olduğu müddetçe öğrencilere zarar vermeden otopark olarak kullanılabileceğini ifade etmişti. Bunun üzerine biz de harekete geçtik ve eski Valimiz Yücel Yavuz tarafından ‘otopark sorununuz’ çözüldüğü taahhüdünü almıştık.

PROJE HAZIRDA BEKLİYOR

Otopark olarak istediğimiz alan Kanuni Anadolu Lisesinin atıl vaziyette olan dolgu alanıdır. Çevreyi bozmadan, güzelleştirerek 2 katlı otopark yapıp çıkışını Gazipaşa Caddesi’nden vermek üzere, otoparkın üstünü de halı saha yapmak kaydıyla proje hazırladık. Sosyal tesisleri okula bağışlamak suretiyle bu alanın bizim tarafımıza kiralanması amacıyla her türlü çalışmayı yaptık. Tam onaylanma aşamasında yeni hükümet sistemi gelerek bakanlar değişti. Büyükşehir Belediyesinin bize sağlamış olduğu hastanemizin karşısında bir otopark alanı var. Fakat yetmiyor. Hastalarımız otoparkı rahatlıkla kullansın diye sahilde belediyenin otopark alanından personelimiz için 60 araçlık yer kiraladık. Günlük bin hastası olan bir hastaneyiz. Hastanemiz sadece şehrimize değil tüm bölgeye hizmet veriyor. Hastane önünde yığılmaları çözmeye çalışıyoruz. 5 vale çalıştırıyoruz. Maliyetler ve yük artıyor.” diye konuştu.

VALİLİK, EMNİYET, BÜYÜKŞEHİR VE VEKİLLERİN KAPISI ARŞINLANDI

Çelebi, sözlerinin devamında otopark sorunuyla ilgili şunları söyledi: “Çömlekçi kavşağı da bizim için sorun teşkil ediyor. O kadar yoğunlukta araçlar Trabzonspor tesislerindeki havalimanı kavşağından dönmek zorunda kalıp otoparka giriyor. Bu sorunlarımızla ilgili tüm yetkilileri, bu şehrin vekillerini, belediye başkanlarını, valisini, emniyet müdürünü sorunu çözme noktasında yardımcı olmaya çağırıyoruz. Çocuğu hasta gelmiş acil vakalarımız için kişiye aracınızı otoparka bırakın gelin nasıl diyelim. Hizmetlerimizi en iyi şekilde verebilmek için Büyükşehir Belediye Başkanımızın da sorumluluk alması gerekiyor. Bu şehrin önemli sorunlarından bir tanesi otopark. Burası bir hastane için uygun yer miydi, değil miydi herkes sorabilir. Burada açıldık, 14 yıldır hizmet verip giderek büyüyen bir hastaneyiz.

51 ORTAKLI TÜRKİYE’NİN SAYILI HASTANELERİNDEN

Karadeniz’de 2 ortak bir araya gelip iş yürütemiyor. Biz Türkiye’de bir ilki başararak 51 ortaklı bir hastane kurduk. Fiyat istikrarı noktasında İmperial Hastanesi emniyet sibabı. Yüzde 50 daha ekonomik hizmet veriyoruz. Bu değere herkesin sahip çıkması lazım.

İMTİYAZ İSTEMİYORUZ!

Şehrimizin fabrikası, sanayisi yok. Turizmle gelişen bir şehir. İşsizlik anlamında çok sıkıntımız var. Günde iş için yüzlerce telefon alıyoruz. O zaman bu ve benzer kurumların kıymetinin bilinmesi gerekir. Kendimize imtiyaz tanınsın istemiyoruz.

BÜROKRATİK ENGELLER AŞILAMIYOR

7 yıldır otopark projemiz hazırda bekliyor. Biz bu trafik kirliliğini ortadan kaldırarak şehrimize yakışır bir alan olarak hizmete sokmak istiyoruz. Böylece çevreyi ağaçlandırarak, banklar koyup ve ışıklandırarak hastalarımızın rahatlıkla yürüyüş yapabileceği bir alana çevirmek istiyoruz. Maddi yardım istemiyoruz. Bürokratik olarak önümüzün açılmasını istiyoruz. Milli Emlak alanının kullanımı Milli Eğitime ait. O alanın otoparka dönüştürülmesinde tarihe ve çevreye zararı yok. Hatta orayı güzelleştireceğiz.”

TRABZON’DA İKİNCİ ŞUBE AÇILACAK MI?

Bir zamanlar otogarın yerinde şube açılacağı duyulan İmperial’in yeniden şube açma girişiminin olup olmadığı sorusuna Çelebi, “Trabzon’da bir şube açma şansımız yok. Ruhsat durumu sıkıntılı. Bir dönemler vardı. Pandemi nedeniyle askıya aldık.

ANKARA VE İSTANBUL ŞUBELERİ

Şuanda şehir dışı projelerimiz var. Ankara, İstanbul gibi şehirlerde İmperial’in sacayağının olması, Trabzon’dan çıkan bir kurumun büyüyerek devam etmesi, istihdam alanı oluşturması en büyük arzumuz. Batum’da da varız. Orası bizim için ciddi ivme kazandırdı. İkinci ofisimiz de Tiflis’te. Hastanemizin daha da büyümesini isteriz. Kapitalden çok insana hizmet odaklı çalışıyoruz.

Hastanemiz alan olarak genişlemeye müsait değil. Ama arka tarafımızda bir bina var. Oranın iki katını satın aldık. Tamamını aldığımızda hastanemize ilave ederek hem yatak sayımızı hem de metrekare olarak alanımı artırma çalışmamız var. Biz bu şehre hizmet etmeye devam edeceğiz. Umarız bize de sahip çıkılarak yolculuğumuza devam ederiz. ” ifadelerini kullandı.

RÖPORTAJ: Rabia MOLLAOĞLU

21 Eyl 2021 - 14:26 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.