Trabzon'da dolmuşa Zam kapıda

Trabzon’da şoför esnafı, artan akaryakıt fiyatlarının ardından dolmuş fiyatlarının 4 TL’ye çıkarılması talebinde bulundu. Yeni yıla girilmeden yapılma...

Trabzon’da şoför esnafı, artan akaryakıt fiyatlarının ardından dolmuş fiyatlarının 4 TL’ye çıkarılması talebinde bulundu. Yeni yıla girilmeden yapılması beklenen zamma UKOME toplantısında karar verileceği bildirildi. Bu noktada yetkili kurumlar ile şoför esnafının ortak bir noktada buluşması bekleniyor.

Türkiye’de artan benzen ve motorinzamlarının ardından dolmuşesnafının zam talebi gündemdeki yerini koruyor. Son olarak TrabzonBüyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hakan Usta bir araya geldi.

Yaklaşık 2 gün önce yapılan toplantı sonrasında Trabzon’da dolmuş esnafının istediği zam oranı da belli oldu.

Dolmuş esnafı şu an mevcut fiyatta 3 TL olan dolmuş fiyatının 4 TL’ye çıkarılmasını isterken zamın ne kadar olacağı ise yapılacak UKOME toplantısının ardından belli olacak. Bu noktada şoför esnafı ile yetkili kurumların ortak noktada buluşması bekleniyor.

Konuyla ilgili 61saat’in sorularını yanıtlayan Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hakan Usta, 1 TL’lik zam istediklerini doğrularken, son yapılan zam tarihi ile güncel fiyatlar arasında yaşanan artışa dikkat çekti.

SON ZAMMIN ARDINDAN ARAÇ YAKITLARINDA BÜYÜK ARTIŞ

Son yapılan zammın ardından, yakıt fiyatlarında büyük bir artış yaşandığına dikkat çeken Usta, “Türkiye’de şu anda dolmuş dönüşümü gerçekleştirmeye çalışan bir iliz. Son yapılan zammın ardından yakıt fiyatlarında büyük bir artış yaşandı. Esnafımız dönüşümden

dolayı aldığı yeni araçlarının fiyatlarını ödemekte güçlük çekiyor” dedi.

500 ARAÇ DÖNÜŞTÜ, 100 ARACIN TESLİMİ BEKLENİYOR

Trabzon’da dolmuş dönüşümünde büyük mesafe kat edildiğini de sözlerine ekleyen Usta, “Şu anda 430 aracın dönüşümü yapıldı. 70 araç alındı, onlarında işlemlerinin bitmesi bekleniyor. 100 esnafımızda sıfır araç almak için sipariş verdi. Ancak sıfır araç üretiminde şu anda sıkıntılar yaşanıyor. Bu esnafımız kaparolarını yatırdı. Araçlarının gelmesini bekliyor” dedi.

ARALIK SONUNDA 30 - 40 ARACIN KALMASI BEKLENİYOR

Trabzon’da bilindiği gibi Ortahisar İlçesinde toplamda 629 dolmuş bulunuyor. Usta’nın açıklamalarından da anlaşılacağı üzere yaklaşık 600 aracın dönüşümü sağlanacak. Trabzon Büyükşehir Belediyesinin dönüşüm için son verdiği tarih olan 2021 Aralık ayı sonuna kadar sıfır alınacak araçların teslimi yapılması halinde, dönüşümü yapılmayan yaklaşık 30 - 40 aracın kalması bekleniyor. Belediyenin belirlediği tarihten sonra dönüşüm yapacak araçlar ise ilave koltuklara ekstra para vereceği kaydedildi.

MOTORİN 6,5 TL’DEN, 9,5 TL’YE YÜKSELDİ

Trabzon’da yine hatırlanacağı üzere en son 2021’in Mart ayında dolmuşa zam yapılmıştı. O dönem 2,5 TL olan dolmuş ücreti, 3 TL’ye indi bindi de 2 TL’den 2,5 TL’ye yükseltilmişti. Dolmuşa zam yapıldığı dönemde motorin litresi 6,6 - 6,5 TL bandında satılırken, son yapılan zamların ardından bugün motorinin litresi 9,51 - 9,48 TL bandında satılıyor.

(yomrasonhaber)

01 Ara 2021 - 15:01 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

ali yildirimlar - farki tayyip bey cebinden vermeli./ halka ogrenciye bukadar yuklenmeyin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Aralık 15:01