Trabzon'da 240 polis adayı mezun oldu

Trabzon Şehit Meriç Alemdar Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünün 26. Dönem mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu İçişl...

Trabzon Şehit Meriç Alemdar Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünün 26. Dönem mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Erdil, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Orhan Sırma, İl emniyet Müdürü Metin Alper ve il protokolünün katıldığı mezuniyet töreninde 240 polis memuru yemin ederek göreve başladı.

Törende konuşma yapan Vali Ustaoğlu; “Kuruluşundan bugüne kadar, ülkemizde huzur ve güvenliği sağlamayı, vatandaşımızın can ve mal güvenliği ile namusunu korumayı, devletimizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan tehdit ve tehlikelere karşı mücadele etmeyi kendisine vazife edinen, gücünü kanunlardan, desteğini de halktan alan geçmişi şanla ve şerefle dolu Türk Polis Teşkilatı bugün dünyanın sayılı güçlerinden biridir. Bu güven hissi bizlere de huzur vermekte geleceğimize güvenle bakmamızı sağlamaktadır.” Dedi

Bakan Yardımcı Sabri Erdil ise konuşmasında; “Emniyet güçlerimize katılacak genç arkadaşlar Ülkemiz malum doğu ve batı medeniyetlerinin birbirini bağlayan ve üç kıtanın kesiştiği jeopolitik konum merkezindedir. Çevremizdeki birçok ülke gerek iç dinamikleri gerekse yapıcı olmayan dış müdahaleler sebebi ile iç çatışmalar yaşamaktadır. Komşu coğrafyada yaşanan istikrarsızlık ve iç çatışmalar bizim ülkemizi de hedef almaktadır. Türkiye tüm bunlara rağmen kendi huzur ortamını, siyasi ve ekonomik istikrarını güçlü bir şekilde korumaktadır. Türkiye sadece kendi ülkesini değil aynı zamanda dünyanın neresinde bir zulüm varsa onun da yükünü omuzlarında taşımaktadır. Türkiye dışarıdan müdahil olan değil ülkelerin asıl unsurları tarafından huzur ve barışı tesis etsin diye davet edilen bir ülkedir” dedi.

Emniyet teşkilatına katılan yeni mezun öğrencileri tebrik eden Vali İsmail Ustaoğlu, İçişleri Bakan Yardımcısı Sabri Erdil ve beraberindekiler dönem sıralamasında ilk üçe giren polis akademisin öğrencilerine diplomalarını verdiler.

Dereceye giren öğrenciler;

Dönem Birincisi Furkan Kıroğlu

Dönem İkincisi Enes Belen

Dönem Üçüncüsü Serhat Koç

20 Haz 2021 - 15:05 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.