Tonyasüt’te kriz sürüyor

Kooperatifin olağan genel kurulu yapıldı ama eski yönetim aklanmadı

Kısa adı Tonyasüt olan Sınırlı Sorumlu Tonya ve Bütün Köyleri Kalkınma Kooperatifinin olağan genel kurulu yapıldı. Genel kurulda yeni yönetim ve denetleme kurullarının seçimi yapılırken, aklanmayan eski yönetim hakkında inceleme yapmak üzere 5 kişilik bir komisyon kuruldu. Şimdilik bankadan kullanılan kredi ile üreticilere para ödemeye çalışan Tonyasüt’ün 15 milyon liraya yakın borcu olduğu iddia ediliyor.

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel’in divan başkanlığını yürüttüğü ve AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın da katıldığı genel kurulda sert tartışmalar yaşandı. Genel kurulda yapılan oylamada mevcut yönetim kurulu aklanmadı. Yönetim ve denetleme kurullarının raporlarının okunmasının ardından söz alan ortaklar, yönetim kurulunu eleştirdi. Yoğun tartışmalardan sonra raporların aklamasına geçildi. Yapılan oylamada, oy birliği ile yönetim ve denetleme kurulları aklanmadı. Bunun üzerine 45 gün süreyle görev yapacak ve kooperatif hesaplarını inceleyecek bir komisyon kurulması kararlaştırıldı.

45 GÜN SONRA RAPOR ONAYA SUNULACAK

Yapılan değerlendirmede, Mehmet Çömcüoğlu, Mustafa Şen, Mehmet Aktaş, Ahmet Kurt ve Niyazi Küçük hesap inceleme komisyonu olarak görevlendirildi. Komisyonun hazırlayacağı rapor, 45 gün sonra toplanacak genel kurulda yeniden oylanarak aklamanın sonucu belirlenecek. Daha sonra kooperatifin tahmini bütçesi ve kadro cetvelleri görüşülerek karara bağlandı. Yönetim ve denetleme kurullarının huzur hakları ve yollukları ile ilgili görüşmede, geçen yıllarda asgarî ücret olan huzur hakları, yönetim kurulu üyeleri için ayda 500 liraya, denetleme kurulu üyeleri için de 250 liraya indirildi. Genel kurulda ayrıca daha önce yönetim kurulu hakkında yapılan suç duyurusuna ortakların da müdahil olabileceği kararlaştırıldı.

YÖNETİM VE DENETİM KURULU BELİRLENDİ

Kooperatif genel kurulunda yönetim ve denetleme kurulları için seçim yapıldı. Yeni dönem için yapılan seçimlerde yönetim kurulu asıl üyeliklerine Cengizhan Cora, Yunus Tekin Baki, Güngör Barutçu, Metin Yılmaz seçildi. Denetleme Kurulu ise Osman Beşel, Cemil Yılmaz ve Mustafa Şen’den oluştu.

BARUTÇU YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ

Yönetim kuruluna seçilen üyeler, kendi aralarında toplanarak görev bölümü yaptı. Yönetim Kurulu Başkanlığına Güngör Barutçu’nun seçildiği öğrenildi. Seçim sonrası bir açıklama yapan Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Tekin Baki, “Dedemizin ‘Miras değil, evlada emanet bırakın!’ dediği Tonya Süt Fabrikasının yönetimi bize tevdi edildi. Bizlere bu görevi layık gören genel kurul üyelerimize gönülden teşekkür ederim. Ateşten de olsa bu gömleği giydik. Tonya’mızın bu bacası inşallah ilelebet tütecektir. Allah’ım bizleri sizlere mahcup etmeyecektir inşallah.” şeklinde konuştu.

30 Oca 2019 - 12:31 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.