TİSKİ, şehit babasına da ceza kesti!

Meclis Üyesi Çakıroğlu, TİSKİ’yi şehit ailelerine saygı göstermeye çağırdı

AHIRLARDA MUSLUK ARANIYOR

ORTAHİSAR Belediye Meclisinin Aralık ayı ilk oturumuna yine TİSKİ’nin yaka silketen uygulamaları damga vurdu. Bağımsız Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu, TİSKİ’nin ceza yazmak için ahırlarda musluk aradığını belirterek, 2015 yılında şehit düşen Necmi Çakır’ın babası Fahri Çakır’a ceza kestiğini kaydetti. Çakıroğlu, “İnsanların ahırında bağında, bahçesinde hırsızlık yapılıyor edasıyla musluk aramak, boru aramak çok çirkin bir şeydir. Bu vatan için evladını toprağa koymuş bir şehidin babasının bu muameleye tabi tutulması, kapısına böyle bir tutanağın asılması çok daha kötü bir şeydir” dedi.

SİZLERİ ÇOK UYARDIK

CHP Ortahisar Meclis Üyesi Cünet Zorlu da, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi’nin danışma meclisinde TİSKİ ile ilgili söylediklerini hatırlattı. Zorlu, “Sayın Çebi’nin söylediği şu şey çok dikkatimi çekti. ‘Önümüzdeki seçimlerde siyasi başarısızlığa sebep olacak kurum amirleri için gereği yapılmalıdır.’ Buradan anladığımız kadarıyla Sayın Tekataş ile ilgili bir şikayette bulundunuz. Biz de bu konuda sizleri çok uyardığımızı belirtiyorum. Çünkü yapılan altyapı inşaatı ve kanalizasyon, yağmur suyu inşaatlarının yapılmasının elzem olduğunu, sürenin çok uzadığını belirtmiştik.” diye konuştu.

Ortahisar Belediye Meclisi Aralık ayı ilk oturumu Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç başkanlığında yapıldı. TİSKİ’nin kestiği cezalar ve yanlış uygulamaları meclise damga vurdu. Bağımsız Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu, Of’ta cenaze törenine 40 bin kişinin katıldığı Şehit Necmi Çakır’ın babasına ceza kesildiğini söyledi. Çakıroğlu, “Bu vatan için evladını toprağa koymuş bir şehidin babasının bu muameleye tabi tutulması, kapısına böyle bir tutanağın asılması çok daha kötü bir şeydir. Bu da yapıldı” dedi.

AHIRLARDA MUSLUK ARIYORLAR

Bağımsız Meclis Üyesi Çakıroğlu, TİSKİ’nin şehit babasının ahırına girip arama yaparak orada bulduğu musluktan dolayı ceza kestiğini söyleyerek yapılan uygulamanın çok çirkin olduğunu söyleyerek, Şehir Çakır’ın babasına yapılan uygulamayla ilgili, “448 bin abonenin sadece 2 bininde ceza uygulanması tuhaf. Bu sayıyı TİSKİ nereden çıkardığını açıklasın. Ben burada bir şey paylaşmak istiyorum. Beni çok incittiği için sizi de inciteceğinden dolayı paylaşmak istediğim bir husus var. Ceza yazılmaz değil ama ceza yazılmasının bir yönetimi, yönetmeliği ve şekli vardır. İnsanların ahırında bağında, bahçesinde hırsızlık yapılıyor edasıyla musluk aramak, boru aramak çok çirkin bir şeydir. Daha çirkinini söyleyeceğim. Bu vatan için evladını toprağa koymuş bir şehidin babasının bu muameleye tabi tutulması, kapısına böyle bir tutanağın asılması çok daha kötü bir şeydir. Bu da yapıldı” şeklinde konuştu.

ŞİMDİ AK PARTİDE TİSKİ’DEN YAKINIYOR

Öte yandan söz alan CHP Ortahisar Meclis Üyesi Cünet Zorlu da TİSKİ ile ilgili açıklamalarda bulundu. Zorlu AK Parti içinde de TİSKİ’ye yönelik büyük eleştiriler olduğunu vurgulayarak, daha önce bu konuda uyarı yaptıklarını hatırlattı. AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi’nin danışma meclisinde TİSKİ ile ilgili söylediklerini hatırlatan Zorlu, “TİSKİ ile ilgili geçen gün sizde daraltılmış bir danışma meclisi toplantısı yaptınız. Buradan Sayın eski meclis üyesi arkadaşımız ve şimdiki ilçe başkanı Çebi, “TİSKİ’den çok şikayet alıyoruz. Yüklü miktarda para cezası kesiliyor” diye söyledi. Milletvekili Günnar da aynı şeyi söyledi. Ama Sayın Çebi’nin söylediği şu şey çok dikkatimi çekti. “Önümüzdeki seçimlerde siyasi başarısızlığa sebep olacak kurum amirleri için gereği yapılmalıdır.” Buradan anladığımız kadarıyla Sayın Tekataş ile ilgili bir şikayette bulundunuz. Biz de bu konuda sizleri çok uyardığımızı belirtiyorum. Çünkü yapılan altyapı inşaatı ve kanalizasyon, yağmur suyu inşaatlarının yapılmasının elzem olduğunu, sürenin çok uzadığını belirtmiştik. Abone bağlantılarının müteahhit firma yapacaktı, şimdi TİSKİ yapıyor. Üsteki dolgu inşaatını TİSKİ yapıyor. Hangi şartlarda bunlara verildi ve ödemesini kim yapıyor? Bunları da halkımızın bilmesi gerektiğini buradan belirtmek istiyorum” dedi.

“BENİM İTİRAZIM BUNA”

Başkan Genç, Çakıroğlu ve Zorlu’nun açıklamalarına cevap vererek kendisinin de TİSKİ’nin uyguladığı bazı kararlara itirazı olduğunu söyleyerek“ Benim itiraz ettiğim husus şu. 450 bin abone. 2 bin tanesi hukuka aykırıyla ceza yazması 448 binin hukukunu korumak adına. Yalnız ben şuna itiraz ediyorum. Bir yerde abonelik yapılmamış. Yasal olarak oranın abone olması lazım. Abone olduktan sonraki dönemde tahakkukuna bir şey demiyorum. Geçmişe dönük olarak belli ortalama alınarak işlem tahakkuk ettirilmesi, yine de hukuki olsa bile bunun doğru olmadığını düşünüyorum. Benim itirazım buna” dedi.

VATANDAŞIN GÖZÜNDEN BAKMAK LAZIM

Öte yandan hidrofor ile ilgili açıklama yapan Başkan Genç, hidrofor konusunda ise 2 kesiminde haklı olduğunu belirterek “2 kesim de haklı. Şu anda uygulamada var. Ama 2013’ten önce de vatandaşa bunu sirayet ettirmeniz. Orada itiraz var. Orada da vatandaşın lehine olduğu için, oradaki itirazı da kabul ediyorum. Vatandaş diyor ki “ben bunu 2012’de yaptım. O zaman yoktu bu sistem.Biraz orada vatandaş yönünden bakmak lazım. 2013 sonrasında da zorunluysa, orada yasanın gerektirdiğini yapmamız lazım” sözlerini kaydetti.

HABER: Fatoş YETİMHELLAÇ

02 Ara 2021 - 09:07 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.