TİSKİ önce çözüm üretsin

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Genel Merkez Yöneticisi Vildan Özmen, TİSKİ’nin “Yağmur suyu atık su değildir kanalizasyona bağlamayınız.” açıklamasını sert bir dille eleştirdi. Özmen “Yağmur suyu atık su değildir. Evet, o konuda aynı fikirdeyiz ama nereye bağlayacaklar? Bir şehrin altyapısında bir kanalizasyon hattı olur birde yağmursuyu hattı olur. Önce çözüm üret sonra yaptırım uygula.” dedi.

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Genel Merkez Yöneticisi Vildan Özmen, TİSKİ’nin “Yağmur suyu atık su değildir kanalizasyona bağlamayınız.” açıklamasını sert bir dille eleştirdi.

TİSKİ O PROJEYİ PAYLAŞMADI

TİSKİ’nin bir projesinden bahsedildiğini ama bu projenin kimse ile paylaşılmadığını hatırlatan Özmen, “Sözde 3 ay önce bir projeye başlanılmış. Yağmursuyu ve kanalizasyonu ayrı hatlardan geçirip, altyapıyı geliştireceklermiş. Tamam, ama bunu tamamlamadan vatandaşa baskı yapamazsın. Sen altyapını hazırlamadan insanlara yaptırım uygulayamazsın. Bazı duyumlar alıyoruz, denetimler yapılıyormuş. TİSKİ çalışmalarını henüz tamamlamadı, tamamladığına dair henüz ortada bir şey yok. Önce çözüm üret sonra yaptırım uygula.” dedi.

ALTYAPI SİSTEMİ İHTİYACI KARŞILAMIYOR

Şu anki altyapı sisteminin ihtiyacı karşılamadığını belirten Özmen, “Eski bir altyapımız var. Dere menfezleri buna bağlı, kanalizasyonlar buna bağlı, derin deniz deşarjına giden su belli ama nüfus artıyor. Nüfus arttığı için de günlük kullanılan su miktarı artıyor. Dolayısıyla atık su miktarı da artmış oluyor. Kanalizasyon hattı ancak bunlara cevap verebiliyor.” ifadelerine yer verdi.

BASKINLARIN SEBEBİ YAĞMUR SUYU DEĞİL ALTYAPI EKSİKLİĞİ

Özmen, “TİSKİ diyor ki, ‘yağmur suyunu kanalizasyona bağlamayınız. Şiddetli yağışlardan sonra meydana gelen baskınların nedeni yağmur suyu…’ Hayır, senin bir kere altyapın yok, yağmur suyu değil altyapı eksikliği bu. TİSKİ’nin biran önce altyapı sistemini tamamlaması, yağmur suyu ve kanalizasyon hattını ayrı tutması gerekiyor. Hatta topladıkları yağmur suyunu denize değil de park ve bahçeleri sulamada kullanmaları gerekiyor.” açıklamalarına yer verdi.

HABER: Filiz YILDIRIM

17 Şub 2020 - 12:41 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.