TiSKi köylüyle kavga ediyor...

Çaykara ve Maçka’dan sonra şimdi de Düzköy Çayırbağı’nda 650 haneye ceza yazıldı

Derdimizi Ancak Basın Yoluyla Anlatabiliyoruz

DAHA önce Çaykara ve Maçka kırsalında köylüye su saati cezası yazan TİSKİ bu kez Düzköy’de vaziyet aldı. TİSKİ tarafından uyarılan vatandaşlara saat bağlanmasına rağmen, vatandaşlar yine bin 750 liralık cezaya çarptırıldı. Duruma tepki gösteren Mehmet Ali Serdar, “Sular çoğu kez çamurlu akıyor. Çayırbağı, Çayırbağı olalı böyle vurdum duymazlık görmedi. Derdimizi ancak basın yoluyla anlatabiliyoruz.” dedi.

Bakalım Kapımıza Hangi Delikanlı Fatura Getirecek?

ÇAYIRBAĞI sakinlerinden Ali Bulut, “Abone ol’ dediler olduk. Yanlış yapmışız. Bu cezayı hangi vicdan hani kanuna göre kesmişler.” dedi. Koşman Köroğlu isimli vatandaş ise “Böyle yaparak sesi çıkanları susturmaya çalışıyorlar.” dedi. Aziz Ercümer isimli vatandaş ise “Abone ol dediler olduk. Aylık 90-150 TL arası su faturası ödememize rağmen ceza yazdılar. Bakalım kapıma hangi delikanlı gelecek?” dedi.

Trabzon’un Düzköy İlçesi Çayırbağı Mahallesinde daha önce su saati bağlatması için TİSKİ tarafından uyarılan vatandaşlara saat bağlanmasına rağmen 1750 liralık cezaya çarptırıldı. Genellikle hayvancılıkla uğraşan Çayırbağı halkı TİSKİ’nin haksız tutumuna tepki göstermeye başladı. Pek çok kişinin su saati bağlatmasına rağmen ceza kesilmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

MUSLUKLARDAN HASTALIK AKIYOR

Çayırbağı’nda yaşanan duruma tepki gösteren Mehmet Ali Serdar ise mahallede su ile ilgili ciddi problemler olduğunu söyledi. Suların çoğu zaman çamurlu aktığını anlatarak, “Çayırbağı Çayırbağı olalı böyle bir vurdumduymazlık görmedi. Vatandaş ancak şikâyetlerini, dertlerini basın yoluyla duyuruyor. Trabzon Belediye Başkanı kanımca oralı olmuyor. Çayırbağı sınırları içerisinde musluklardan akan ‘pis’ sular gibi. Halk, Başkan’ın bir an önce eyleme geçmesini bekliyor. Elimizi yüzümüzü yıkayamaz hale geldik. Çok uzun aylardan beridir şebeke suyu çamurlu akıyor. Zaman zaman salgın dönemleri yaşansa da yetkililerin hiç kimsesi oralı olmadı. İçmek için damacana su alıyoruz. Şimdi elimizi yüzümüzü yıkamak için de su almak zorunda kalıyoruz. Belediye aldığı vergilerin hakkını versin. Hizmet bekliyoruz. Musluklardan hastalık akıyor. Eylül Ayı sonu itibariyle bir baktık ki TİSKİ’nin yetkilileri vatandaşların evlerine baskın yaparcasına abonesi olmayan, kaçak kullanan insanlar var mı yok mu diye Çayırbağı’nda insan avı başlatmışlar. TİSKİ sizi uyarıyoruz. Bu Coğrafyanın insanları kanuna, nizama uyan çok değerli insanlardır. Sizden temiz suyu akıtmanızı istiyoruz. İnsanca yaşayacağımız bir hizmet sizden bekliyoruz. Halka para gözüyle bakmayın, hizmet gözüyle bakın. İktidarı ve muhalefeti bu konuda göreve davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

ABONE OL DEDİLER OLDUK

Ali Bulut isimli bir vatandaş ise yaşadıkları sıkıntılı süreci anlatarak, “Abone ol dediler olduk. Yanlış yapmışız. TİSKİ vatandaşın uğraşıp mahallelerine getirdikleri suya sayaç taktırdı beşi sıra eksikleri gidermek amacıyla yapılan kontrollerden sonra herkese ceza kesmişler. Bu cezayı hangi vicdan, hangi kanuna göre kesmişler. Bu halkı isyana teşvik etmektir. Sonra vebali TİSKİ yöneticilerinin üstünde kalır benden söylemesi” sözleriyle TİSKİ’ye olan tepkisini dile getirdi. Koşman Köroğlu isimli bir diğer vatandaş ise “Keyfi ceza kesme. Düzköy TİSKİ çetesi. Böyle yaparak sesi çıkanları susturmaya yönelik uygulama” dedi. Aziz Ercümer isimli bir başka vatandaş ise su saatlerini bile kendileri para vererek aldıklarını, faturalarını ödediklerini belirterek, “Sabah bu sarı bezi bağladığımız suyu akşam söktüğümüz zaman görüntü bu. Bu ………. 1755 TL ceza yazıp gönderiyorlar. Abone ol, dediler olduk. Sayacı bile kendi paramızla aldık. Aylık 90 150 TL arası su faturası ödememize rağmen ceza yazdılar. Buradan açık açık yazıyorum. Kapıma su saatini yazmaya bakalım hangi delikanlı gelecek” ifadelerini kullandı.

haber:Fatoş YETİMHELLAÇ

28 Eki 2021 - 10:07 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.