Tatil kredisine fiyasko tepkisi

TİSAD Başkanı Murat Çavga açıklanan tatil kredisinin beklentileri karşılamadığını savundu

TİSAD Başkanı Murat Çavga, tatil kredisinin detaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavga, “Günlerdir beklenen tatil kredisinin detayları belli oldu. Özellikle iç pazar çalışan seyahat acentelerinin merakla beklediği tatil kredisi açıklandığı gün itibariyle paketi bekleyen seyahat acentaları tarafından fiyasko ile karşılandı.” dedi.

Çavga açıklamasında, “Günlerdir beklenen tatil kredisinin detayları belli oldu. Özellikle iç pazar çalışan seyahat acentelerinin merakla beklediği tatil kredisi açıklandığı gün itibariyle paketi bekleyen seyahat acentaları tarafından fiyasko ile karşılandı. Devlet bankalarının ilk etapta on bini aşkın seyahat acentesi içerisinden dört tanesi ile başlattığı bu uygulama; tatilcilere konaklama bedeli sekiz bini geçmemek kaydı ile on bin liraya kadar kredi imkanı sağlıyor. Otuz altı ay vade imkanı sunan bu kredinin ilk taksiti acenta tarafından ikinci taksiti banka tarafından karşılanıyor ve kredi sahibi kredisini dokuz ay sonra ödemeye başlıyor.

Akla mantığa sığmayan bu uygulama küçük bir yaprak hareketinden bile ümitlenen seyahat acentalarını ümitsizliğe itmiştir. Kredi tutarının %80'nin konaklama %20 sini ise tatil harcaması olarak belirlenmesi Karadeniz bölgesindeki turizmciler ve Karadeniz bölgesine tur planlayan seyahat acentaları tarafından irdelenmesi gereken bir konudur. Dört tane seyahat acentasının haricinde hiç bir acentanın haberdar olmadığı haksız rekabete sebep olan bu uygulama acilen revize edilmeli ve tüm seyahat acentalarının katılımı sağlanarak başlatılmalıdır.. Bununla birlikte konaklama bedeline vurgu yapılan bu sistemde tur transfer ve uçak bileti de eklenerek tüm bölgelerin ve seyahat acentalarının adil yararlanması sağlanmalıdır.” ifadelerine yer verdi.

05 Tem 2020 - 13:28 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.