Suud hacca siyaset sokuyor

Çin'in ürettiği Sinovac aşısı, Suudi Arabistan tarafından açıklanan Hac Genelgesi'nde “geçerli aşılar” listesinde yer almadı. Koronavirüs salgını hac...

Suud hacca siyaset sokuyor
Haber albümü için resme tıklayın

Çin'in ürettiği Sinovac aşısı, Suudi Arabistan tarafından açıklanan Hac Genelgesi'nde “geçerli aşılar” listesinde yer almadı.

Koronavirüs salgını hac ziyaretlerine de engel oldu.Geçtiğimiz yıl hacı adayları ibadetlerini gerçekleştirmek üzere Suudi Arabistan'a gidememişti.

Bu yıl ise Suudi Arabistan, yayınladığı 9 sayfalık genelge ile hac kurallarını ve kontenjanını açıkladı.

HACI ADAYLARI İÇİN YAYINLANAN GENELGEDE 'AŞI' DETAYI

Suudi Sağlık Bakanlığı, temmuz ayındaki hac ibadeti için yurt dışındaki hacı adaylarına 45 bin, ülke içinden ise 15 bin kişilik kontenjan tahsis edileceğini açıkladı.Suudi Arabistan hükümetinin yayınladığı genelgede, kontenjan sayısının yanı sıra ülkelerine girebilmek için önerilen aşıların listesini de yayınladı.

SİNOVAC, GEÇERLİ AŞILAR LİSTESİNDE YOK

Listede Pfizer, Oxford, Moderna ve Johnson&Johnson's aşıları yer alırken Çin aşısı Sinovac'a yer verilmedi.Suudi hükümetinin bu kararı, Sinovac aşısı kullanan Türkiye, Endonezya ve Pakistan gibi Müslüman ülkelerde hac ibadeti için bekleyen hacı adaylarının endişelenmesine neden oldu.Alınan kararla ilgili görüşmeler sürerken, hacca gitmek için bekleyenlerin gözü kulağı Suudi Arabistan'a çevrildi.

28 May 2021 - 17:09 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.