Surlar tehlike altında

Trabzon eski İl Kültür ve Turizm Müdürü Kansız uyardı!

Trabzon'da milattan önce 4'üncü yüzyılda kurulan Trabzon Kalesi ve surlarında gedik açıldı. Kale surlarına bitişik yapılan evler ve bölgede bulunan ağaç kökleri tehlikeyi her geçen gün artırırken, Trabzon eski İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız olası bir facianın önüne geçebilmek için yetkilileri uyardı. Kansız, “Surlarda bir gedik açıldı. Bunun şakası yok. Taşlar düşmüş. Peşi her an gelebilir. Ağaç kökleri surlara zarar veriyor. İlgilenen olursa seviniriz.” dedi.

Trabzon'da milattan önce 4'üncü yüzyılda Roma döneminde Tabakhane ve Zağnos vadileri arasındaki yüksek kaya kitlesi üzerine kurulan Trabzon Kalesi ve surları yıkılma tehlikesi altında. Ortahisar Mahallesi’nde Tabakhane ve Zağnos vadileri arasında bulunan kale surlarına bitişik yapılan evler ve bölgede bulunan ağaç kökleri surlardaki tehlikeyi her geçen gün artırırken, Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü onayı olmadan kale surlarına herhangi bir müdahalenin olamayacağı öğrenildi. Trabzon eski İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız ise vakit kaybetmeden tehlikenin önüne geçilmesi gerektiğini kaydetti.

İLGİLENEN OLURSA SEVİNİRİZ

Yetkililere uyarılarda bulunan Kansız, “Surlarda bir gedik açıldı. Bunun şakası yoktur. Kale duvarı yıkılırsa karışmam. Taşlar düşmüş. Peşi her an gelebilir. Ağaç kökleri surlara zarar veriyor. Tamam emekliyiz ama bu kent bizim ve de çok seviyoruz. İlgilenen olursa seviniriz.” ifadelerini kullandı. Rize ve Giresun kalelerinin korunduğuna ve ziyarete açık olduğuna dikkat çeken vatandaşlar da Trabzon Kalesi’nin hem korunmasını hem de turizme kazandırılmasını istedi.

HABER:Songül MAZLUM

05 Tem 2020 - 13:17 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.