STK’larla yürüyeceğiz

Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Yıldırımhan’dan TTSO ve TTB’ye ziyaret

Yürüyüşümüzün esası ortak akıl üzerinedir

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı azhar Yıldırımhan, şehrin önde gelen iki STK’sı olan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Trabzon Ticaret Borsasını (TTB) ziyaret ederek görev verilmesi hâlinde nasıl bir belediyecilik yapacağını anlattı. Yıldırımhan, “Trabzon’da eğer ortak aklı biz her platformda ortaya çıkarmazsak yaptığımız hizmetlerin toplum nezdinde sağlıklı bir karşılığı olmaz. TTSO’yu bu şehrin ortak aklında ana motor olarak görüyorum. Bizim yol yürüyüşümüzün esası da ortak akıl üzerinedir.” dedi. AK Parti’den Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan Eski Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, kampanya çalışmaları kapsamında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Trabzon Ticaret Borsası’nı (TTB) ziyaret etti.

FAYDALI İŞLER YAPACAĞINIZA İNANIYORUZ

Ziyarette konuşan TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, “Öncelikle sizleri kutluyoruz. Başkan seçilirseniz Trabzon’da faydalı işler yapacağınıza inanıyoruz. Çünkü Trabzon’un her tarafını bilen bir insansınız. Her ne kadar son dönemlerde Ankara’da görev yapmış olsanız bile geçmişten beri burada siyaset yapan birisiniz. Sizleri biliyoruz. Şehirde yaşayan bizler elbette şehrin başta ekonomisi olmak üzere, sosyal ve kültürel yaşantısının da gelişmesini arzu ederiz. Seçilecek olan bir belediye başkanının da özellikle ekonominin gelişmesi doğrultusundaki projelerin yönlendirilmesi noktasında şehrin ortak aklıyla hareket etmesi gerekiyor. En çok arzu ettiğimiz konu budur. Bu, şundan önemlidir: Eğer şehirdeki ekonomik durum iyi ise şehir huzurludur ama ekonomi iyi değilse şehir huzursuzdur. Diğer taraftan ekonomi şehirde iyi ise yatırımlar da ona daha göre daha rahat ve iyi olacaktır. Yatırımları sadece devletten beklememek gerekiyor. Özel sektörün de önünü açmak gerekiyor. Bu da bildiğiniz gibi belediyelerin asli görevlerinden bir tanesidir. Bu bakımdan belediyenin özellikle özel sektörle iç içe olması bizlerin en büyük arzusudur. Bütün amacımız da budur. Sizlerin bu ilişkiyi rahat kuracağınızı çok iyi biliyoruz. Tekrar aday adaylığınızı tebrik ediyoruz.” diye konuştu.

BORSA BAŞKANI ERGAN TEBRİK ETTİ

Borsa ziyaretinde konuşan TTB Başkanı Eyüp Ergan ise “Attığınız bu adımda, girmiş olduğunuz bu yolda sizlere başarılar diliyoruz. Allah hayırlı etsin. Trabzon bizim ve biz Trabzon için çalışıyoruz. Trabzon’u her yerde en iyi şekilde temsil etmekle mükellefiz. Atalarımız bize nasıl bir Trabzon bıraktıysa biz de gelecek nesillere daha güzel bir Trabzon bırakmanın gayreti içinde olmalıyız. Bu işten kaçamayız. Elimizi bir şekilde taşın altına sokmalıyız. Siz böyle bir yola girdiniz. Bu noktadaki gayretiniz ve cesaretinizden dolayı tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.” dedi.

TTSO ORTAK AKLIN ANA MOTORUDUR

Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Mazhar Yıldırımhan da Trabzon’un her köşesini ve her sorununu çok yakinen bildiğini belirterek, “Geçmişte çok ciddi bir belediyecilik birikimimiz var. O dönem TTSO, TTB ve diğer STK’larla çok verimli bir iş birliğini yürüten sürecin içinde olduk. Trabzon’da belediye başkanı olmak tek başına hiçbir şey ifade etmez. Net olarak bunun bilincindeyim. Trabzon’da eğer ortak aklı biz her platformda ortaya çıkarmazsak yaptığımız hizmetlerin toplum nezdinde sağlıklı bir karşılığı olmaz. TTSO’yu bu şehrin ortak aklında ana motor olarak görüyorum. TTSO bünyesinde yapılan toplantılarda şehrin bütün sorunları ve yol haritası belirleniyor. Siyaset de buna kıymet veriyor. Bizim yol yürüyüşümüzün esası da ortak akıl üzerinedir. Topluma ya da STK’lara rağmen sağlıklı bir hizmet yapılabileceğini düşünmüyorum. Gerek uluslararası gerekse ulusal alanda TTSO’nun üstlendiği misyon şehir açısından çok önemlidir. Çünkü ticaret erbabının bu şehirde rahatlığı ve istihdam alanında açacağı alan belediye üzerindeki birçok yükü de alıyor aslında. Müsteşar yardımcısı olduğumuz dönemlerde sizinle de istihdam alanında çok ciddi bir iş birliği yaptık. Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğindeki istihdamla ilgili çalışmalarda TTSO büyük bir görev üstlendi. Bir sorumluluk anlayışı içerisinde bu görevini de yerine getirdi. Şayet belediye başkan adayı olur ve seçilirsek inşallah bu iş birliğini her anlamda en üst düzeye taşıyacağımızı düşünüyorum. Bu konuda yeterli birikim ve tecrübemiz var. Hem TTSO’da böyle büyük bir gelenek ve birikim var hem de bizler bugüne kadar takip ettiğimiz, öğrendiğimiz ve tecrübe ettiğimiz bir birikime artık sahip olduk. Nasıl yol yürüyeceğimizi, nasıl üreteceğimizi biliyoruz.” diye konuştu.

STK’LARIMIZA BİR GÜVEN VERMEK ZORUNDAYIZ

Yetişmiş insan potansiyeli açısından Trabzon’un zengin bir şehir olduğunu da kaydeden Yıldırımhan, şöyle devam etti: “Türkiye’ye âdeta insan ve beyin ihracı yapan bir şehir olduk. Trabzon’un önemini ortaya çıkaran ana mekanizmalar da STK’lardır. STK’ların içerisindeki anlayış ve gelişmişliktir. Biz TTSO’da daha önce birçok toplantıya iştirak ettik. Şehrin bütün meseleleriyle ilgili ortak aklı ortaya çıkaracak meseleleriyle ilgili yapılan toplantılarında bir şekilde bulunduk. Bundan sonraki süreçte de aynı anlayışla devam edeceğiz. Sayın İçişleri Bakanı’mız Süleyman Soylu, TTSO’yu ziyarete geldiğinde siz bir sunum yaptınız. O sunumda Trabzon’un mega projeleri anlamındaki yol haritasını TTSO olarak ortaya koydunuz. O yol güzergâhı da Sayın Bakan’ımızın ve milletvekillerimizin büyük bir sahiplenmesiyle artık devletin proje envanterine girdi. Yavaş yavaş bir uçtan bir uca bunlar hayata geçecektir. Şimdi bir taraftan yerel ihtiyaçları karşılayacak hizmet mekanizmasını sağlıklı bir şekilde çalıştıracağız diğer taraftan da STK’larımızla bu kentler yarışında diğer şehirlerle yarışacak ortak yürüyüşü sizlerle birlikte ortaya koyacağız diye düşünüyorum. Ne yapacağımızı, nasıl yapacağımızı artık net olarak biliyoruz. İnşallah böyle bir yetki noktasına gelirsek bunu bütün Trabzon kamuoyu da yakından görecektir. Burada samimiyetimiz var. Ve bu samimiyete dayanarak hem toplumumuza hem de STK’larımıza bir güven vermek zorundayız. Önce biz belediye olarak inşallah buna öncülük edeceğiz. STK’ları bu işin içerisine dâhil edeceğiz. Sonra da toplum bu örneklikten yola çıkarak inşallah bu samimiyet ve güven seferberliğine yoldaşlık edecek diye düşünüyoruz.”

Aydın GELLECİ

22 Kas 2018 - 12:10 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.