Sokağa çıkma yasağı mutlaka getirilmeli

KTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Özdemir, Çin’in ve Güney Kore’nin sokağa çıkma yasağı uygulayarak Koronavirüs’ün yayılmasının önüne geçtiklerine dikkat çekerek Türkiye’de de sokağa çıkma yasağının uygulanmasını istedi

KTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Özdemir, Çin’in ve Güney Kore’nin sokağa çıkma yasağı uygulayarak Koronavirüs’ün yayılmasının önüne geçtiklerine dikkat çekerek Türkiye’de de sokağa çıkma yasağının uygulanmasını istedi. Özdemir, “Sokağa çıkma yasağı kesinlikle ilan edilmelidir.” Dedi

Türkiye’de Koronavirüs kaynaklı ölümlerle birlikte vaka sayısının artması, sokağa çıkma yasağı tartışmalarını da beraberinde getirdi. Çin ve Güney Kore’nin sokağa çıkma yasağı uygulayarak salgını kontrol attığını savunan çevreler, aynı yasağın Türkiye’de uygulanmasını istedi. Sokağa çıkma yasağını destekleyen isimler arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Özdemir de yer aldı. Evde kal çağrılarına uymayanlar yüzünden Koronavirüs riskinin artmasına tepki gösteren Özdemir, sokağa çıkma yasağının ülkemizde de uygulanmasını istedi. Özdemir, “Sokağa çıkma yasağı kesinlikle ilan edilmelidir. Başka türlü işin ciddiyetini kimse anlamıyor. Çin ve Güney Kore sokağa çıkma yasağı uygulayarak virüsü yendi.” açıklamasında bulunarak sokağa çıkma yasağı uygulanmasını talep etti.

BİLİM KURULUNUN DA GÜNDEMİNDE

Sokağa çıkma yasağı Sağlık Bakanlığı tarafından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele için kurulan Bilim Kurulu’nun da gündeminde yer alıyor. Bilim Kurulu üyelerinden Prof. Mehmet Ceyhan, halk sokağa çıkmayı sürdürürse sokağa çıkma yasağı uygulanması için tavsiye kararı alabileceklerini söylemişti. Ceyhan, “Şu bir haftada herkes evlerine girmezse, insanlara temasa devam ederse bu işi kontrol etmemiz mümkün değil. Virüsün yayılımını önlemenin tek yolu herkesin eve kapanmasıdır. 65 yaş üstüne getirilen sınırlama ölümlerin önüne geçmek için atılan bir adım. Ülkeler için sokağa çıkma yasağı kararı vermek kolay değildir. Bakın hepsi başta öneride bulundu hepsi sonra mecburen getirmek zorunda kaldı. Böyle giderse bizde aynı kararı vermek zorunda kalabiliriz." demişti. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Doğanay ise, "Türkiye çapında bir sokağa çıkma yasağının gerekli olduğunu düşünmüyorum." değerlendirmelerinde bulunmuştu.

26 Mar 2020 - 13:51 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.