Sen nesin Kadirov, sen daha kötu bir yerdesin...

Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov, "Azovstal fabrikasında kuşatılan Ukraynalı Azak Taburu savaşçılarının İslam'la alay ettiğini ve değerlerine hakaret...

Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov, "Azovstal fabrikasında kuşatılan Ukraynalı Azak Taburu savaşçılarının İslam'la alay ettiğini ve değerlerine hakaret ettiğini, bu nedenle Ankara'nın onları Mariupol'dan tahliye etme önerisinin Müslümanlar tarafından şiddetle tepki gördüğünü" söyledi.

Kadirov, Rusya Müslümanlarının, Türkiye'nin Mariupol'deki savaşçılara yardım etmemesini isteyerek, “Çünkü onlar İslamın azılı muhalifleri” dedi.

Telegram'da mesaj yayınlayan Kadirov, Erdoğan'a seslenerek “Azak savaşçıları, size Rus saldırganlığının masum kurbanları olarak sunmak istenen katiller ve ateistlerdir. Bu suçluların sizi aldatmasına izin vermeyin” diye konuştu.

Dün Ankara'dan duyurulan tahliye planı önerisi, yaralı askerlerin kara yoluyla Mariupol'den Berdyansk'a taşınmasını ve ardından Karadeniz'den İstanbul'a götürülmesini içeriyor. Erdoğan'ın sözcüsü İbrahim Kalın, "Gemimiz, yaralı askerleri ve diğer sivilleri Türkiye'ye getirmek içim hazır” demişti.

16 May 2022 - 10:49 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.