"SELAHATTİN DEMİRTAŞ TERÖRİSTTİR"

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, tutuklu olan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili olarak "Tutukluluğu sonlandırın" kararı alırken,...

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, tutuklu olan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili olarak "Tutukluluğu sonlandırın" kararı alırken, bu karar özellikle iktidar tarafından sert ifadelerle eleştirildi. Son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da 'İl Emniyet Müdürleri ile Değerlendirme Toplantısı'nda konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

"SELAHATTİN DEMİRTAŞ TERÖRİSTTİR"

Soylu yaptığı açıklamada kararı sert bir dille eleştirdi ve "Selahattin Demirtaş teröristtir. AİHM'in, hangi sebeple olursa olsun, aldığı karar boşlukta bir karardır, hiçbir anlamı yoktur." ifadesini kullandı.

YILDIRIM BESTLER-17 OPERASYONU BAŞLATILDI

Soylu burada yaptığı konuşmada Yıldırım Bestler-17 Operasyonu'nun da başladığını bildirdi ve operasyona 3 bin 251 personelin katıldığını aktardı.

NE OLMUŞTU?

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili "Tutukluluğu sonlandırın" kararı alırken, bu karar özellikle iktidar tarafından büyük tepki çekti.

"KARAR BİZİ BAĞLAMAZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan da kararı sert ifadelerle eleştirmişti. Erdoğan yaptığı açıklamada, "AİHM terörle ilgili Türkiye'den giden her kararı onaylıyor. Daha kendi mahkemelerimizden bir karar çıkmadı. İç hukuk yolları tüketilmeden bu kararı alıyorlar. Türkiye aleyhine hareket ediliyor. Kendi adamlarını koruyorlar. Bu karar bizi bağlamaz" demişti.

"ONLARCA İNSANIN KANI ELİNDE OLAN BİRİ"

Dün partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AİHM'in kararını yine gündemine aldı ve eleştirdi. Erdoğan, "Bu mahkemeler iç hukuk yolları tüketilmeden istisnai olarak açıklamıştır. AİHM gibi mahkemeler bizim iç mahkemelerimizin yerine karar veremez. Terör örgütünün şiddet eylemini kınamamayı teröre destek olarak niteleyen bir mahkemenin 6-8 ekim olaylarının talimatını verene böyle bir karar alması çifte standarttır. Siyasetçi maskeli onlarca insanın kanı elinde olan biri olduğunu hatırlatıyorum. Bilmiyorlarsa biz bunu devamlı söyleyeceğiz. Bu iki yüzlülüktür" ifadelerini kullandı.

24 Ara 2020 - 15:04 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Faruk Yılmaz - Demirtaş teröristce ki bizce de böyledir peki onun partisine vekillerine tonlarca para veren nedir? Bir de bu sorumuza cevap verseler etkili ve yetkili kişiler....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Aralık 15:04