Sahile 10 bin kişilik cami yapılacak

Şehir Camisi inşaatı için Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’na protokol yapma yetkisi verildi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı 4’üncü oturumu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste gündem dışı önergeler arasında sunulan Şehir Camisi inşaatı için Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’na protokol yapma yetkisi verilmesi oy birliği ile kabul edildi. İnşası yapılacak caminin 8-10 bin kişilik olması düşünülüyor. Ortahisar ilçesinin Pazarkapı sahil alanında yapılacak olan Şehir Camisi inşaatı için Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’na protokol yapma yetkisi verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Başkan Gümrükçüoğlu, konuyla ilgili olarak cami inşaatının 30 milyon TL’yi aşabileceğini kaydederken bunun için Belediye bütçesi veya kamu kaynaklarından herhangi bir harcama yapılmayacağını söyledi. Trabzon şehir merkezinde şehir adına güzel bir adım olacağını söyleyen Gümrükçüoğlu, “Şehirlerde, o şehirle özdeşleşmiş, sembol olmuş camiler vardır. Bizim şehrimizde de İskenderpaşa Camisi, Mehmet Akif Ersoy Camisi gibi camilerimiz var ancak yoğun katılımla gerçekleşen cenaze gibi, mevlit gibi merasimlerde şehir içinde herhangi bir sıkışıklığa yol açmayacak, park sorunu olmayacak şekilde, çok yönlü olarak hizmet verebilecek, 8-10 bin kişinin aynı anda namaz kılabileceği sembol olacak bir camiye ihtiyaç duyuluyor. İnşallah Trabzon’umuza önemli bir eser kazandırmış olacağız.” dedi.

Fatoş BATMAN

15 Tem 2017 - 16:54 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.