Sağlıkçılar 1 saat iş bırakma eylemi yaptı

Türk Saglik-Sen ve Kamu-Sen arasında bulunduğu yapılmayan zamlar için 1 saatlik iş bırakma eylemi gerçekleştirildi

Sağlıkçılar 1 saat iş bırakma eylemi yaptı
Sağlıkçılar 1 saat iş bırakma eylemi yaptı
Haber albümü için resme tıklayın

Trabzon’da sağlık personeli bugün 1 saat iş bırakma eylemi yaptı. Sağlık çalışanlarının bir kısmını dışarıda bırakan zam düzenlemesine karşı tepki oluştu. Sağlık çalışanları taleplerini sıralayarak gerekli düzenleme yapılmazsa 6 Aralık’ta tam gün iş bırakacaklarını açıkladı.

SAĞLIKÇILAR BİR ARAYA GELDİ

Türk Sağlık Sen ve Türkiye Kamu Sen’in öncülüğünde sağlıkçılar Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune ek binası önünde toplandı. Burada sağlıkçılar adına basın açıklaması yapan Türk Sağlık Sen Trabzon Şube Başkanı Mustafa Serdar, “Bilindiği üzere sendikamız Türk Sağlık-Sen ilimizde, Sağlık Bakanlığına bağlı kurumlar, 112 ASHİ'ler, ASM ve TSM'ler ve Hastaneler, Üniversite Farabi Hastanesi, Tip ve Diş Hekimliği Fakülteleri, adli tıp kurumu ve aile ve sosyal hizmetler il müdürlüğünde örgütlü bir sendikadır. Bu kurum ve kuruluşlarda çalışanların sorunlarını ve taleplerini her daim bu meydanlarda ve alanlarda dile getiriyoruz. Bu kapsamda bugün yine sizlerin sorunları için alanlardayız.” dedi.

6 ARALIK’TA TAM GÜN İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Serdar, talepleri yerine getirilmezse eylemin tam gün olarak gerçekleştirileceğini belirterek “Bugün Türk Sağlık-Sen Genel Merkezimizin aldığı bir saatlik işe gitmeme eylem kararına uyarak basın açıklamamıza katılmanız nedeniyle her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. İnşallah bugün olduğu gibi 6 Aralık Pazartesi günü tam gün olarak yapılacak iş bırakma eyleminde de birlikte daha güçlü olarak sesimizi Ankara'ya yetkilileri iletmiş olacağız. Siz olmazsanız bir eksik, sizlerle beraber bir fazlayız” diye konuştu.

SAĞLIKÇILAR KULAK MUAYENESİ YAPARAK MİZANSEN YAPTI

Hükümete seslerini duyurmak için mizansen yapan sağlıkçılar, ‘hükümet’ yazılı pankart taşıyan kişinin kulaklarını muayene yaptı. “Hükümetin tüm sağlık çalışanlarını duyması için kulaklarında problem olup olmadığına bakarak yardımcı olacağız” denildi.

MÜJDE SADECE HEKİMLERİN MAAŞ ARTIŞI

Serdar, daha sonra açıklamasına şu şekilde devam etti: “Sağlık Bakanı bir süreden beri tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak müjdelerimiz var çok yakında açıklayacağız ifadelerinden sonra önceki gün TBMM'deki açıklamasından birkaç saat sonra bir önerge ile söz konusu ücret düzenlemesi TBMM'de kabul edilmiştir. Sayın Bakan bahsettiği müjdeyi sadece hekim arkadaşlarımızın maaş artışı şeklinde açıklamıştır. Türk Sağlık-Sen olarak hayat şartlarının günden güne ağırlaştığı bir dönemde Hekimlerin maaşlarının ve mali haklarının artacak olmasından dolayı elbette ki memnunuz olması gerekendir yerindedir. Sendika olarak önemli bir mağduriyetin giderilecek olmasından memnuniyet duymaktayız.

BEKLENTİLER BOŞA ÇIKARILMIŞTIR

Ancak, TBMM'de böylesine bir süratle yapılan düzenleme ile sağlık çalışanlarının bir bütün olarak değerlendirilerek buna göre düzenleme yapılması gerekirken, ayrıştırılması, yaşanılan ekonomik sıkıntıların görmezden gelinmesi, kayıpların dikkate alınmaması anlaşılır değildir. Sağlık çalışanlarının aylardan beri oluşan beklentileri boşa çıkarılmıştır. Hekim arkadaşlarımızın da bu ayrımcılık nedeniyle çok üzgün olduklarını yakından bilenlerdeniz.

HEMŞİRE ÇALIŞANI NASIL YOK SAYARSINIZ?

Türk Saglik-Sen olarak Sayın bakana soruyoruz hastanelerini ve sağlık tesislerinin onca yükünü çeken sıklıkla da görev alanı dışında çalıştırılan üç kişinin yapması gereken işi bir kişi olarak yerine getiren Hemşire çalışanı nasıl yok sayarsınız? Gebeleri ve Bebeleri takip eden Ebeleri nasıl görmezden gelirsiniz? 150 kg'lik hastayı zor coğrafi şartlarda taşıyarak omuz ve bel fıtığı olan acil tıp teknisyeni ve paramedik'in alın terini ve emeğini nasıl silersiniz?

Her türlü şartta gece ve gündüz evden hastaneye, acil servisten araçla eve getirip götüren soför arkadaşları nasıl görmezden gelirsiniz? Radyasyon ışınlarına maruz kalan ve bir kısmı müzmin hastalığa yakalanan radyoloji teknisyen teknikerleri ve çalışanlarını nasıl yok sayarsınız? Covid sürüntüsü, kan ve kültürle ve daha birçok kimyasal maddeyle çalısan Laboratuvar teknisyenleri teknikeri ve çalışanları bu muameleyi hakkediyor mu? Tıbbi Sekreter, Odyolog. Psikolog. Fizyoterapist. Evde sağlık teknisyeni, Eczacı, Sağlık fizikçisi, Diş protez teknisyenleri vb. gibi sağlık çalışanlarını nasıl yok sayarsınız?

PANDEMİDE YIPRANAN SAĞLIKÇILAR GEÇİNECEK ÜCRET BEKLİYOR

Dünya ve ülkemizde halen daha yaşanmakta olan covid19 pandemisinde kahramanca mücadele eden yorulan ve yıpranan sağlık çalışanları şimdi sizden insani düzeyde geçinebileceği bir ücret bekliyor. Uyguladığınız ücret politikası nedeniyle sağlık çalışanları sayenizde kamu çalışanları arasında en düşük maaş ve mali haklara sahip durumdadırlar.

Sabah hastaneye çalışmaya gelip gün içerisinde ihtiyaca göre iki üç servis değiştirilen, bulunduğu hastaneden başka hastanelere, başka ilçelere ve filyasyona sürekli geçici görevle görevlendirilen harcırahını da alamayan sağlık çalışanlarına bu reva mıdır?

Müjde müjde dediniz 3600 Ek Göstergeden bir haber yok, çok kısa süre kaldı sözleşmeliler kadroya alınıyor dediniz hiçbir gelişme yok. Türk Sağlık-Sen olarak tüm sağlık çalışanlarının ekonomik sıkıntı yaşadığını ve hepsinin aylık ücretlerine zam yapılması gerektiğini aylardan beri ifade etmiştik. Bu durum mutlaka düzeltilmeli, kayıplar telafi edilmelidir.

03 Ara 2021 - 09:33 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.