Sağıroğlu’nu aklamak muhtarların işi değil

Pekşen, “Hukuki süreç başlamışken bazı muhtarların açıklamaları adalete yön verme, suçluyu savunma çabasıdır ve yanlış bir tutumdur.” dedi

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu hakkında suç duyurusu yaptıklarını ve hukuki süreci başlattıkların belirterek, “Hukuki süreç başlamışken bazı muhtarların açıklamaları adalete yön verme, suçluyu savunma çabasıdır ve yanlış bir tutumdur.” dedi. CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, Yomra Muhtarlar Derneğinin Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’nu savunmaya yönelik yaptığı açıklama üzerine bir basın açıklaması yaptı.

İDDİALAR DOĞRU DEĞİLDİR DİYEMİYORLAR

Belediye Başkanı Sağıroğlu hakkında yüzlerce iddia olduğunu belirten Pekşen, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bu muhtar arkadaşlarımızdan hiçbirisi ‘Belediye başkanı hakkındaki iddialar doğru değildir.’ diyemiyor. Belediye başkanının böyle bir suçun içerisinde olmadığını söyleyemediler. Kaldı ki o toplantıda bulunup oradan ayrılan bazı muhtarlar beni aradılar ve ‘Buraya katıldık, buraya katıldığımızda böyle bir açıklama yapacağımız bize söylenmedi. Bizi kandırdılar. Bundan da çok rahatsız olduk. Bu açıklamanın arkasında değiliz.’ dediler. Ben muhtarlara çok fazla bir şey söylemiyorum. Bu iş savcılığa yansımıştır. Hiç kimse işlenmiş suçlardan kurtulamayacaktır. Suç delili konusunda hiçbir tartışma yok. Yığınla suç delili dolu, Savcılıkta, Valilikte, Çevre İl Müdürlüğünde, Devlet Su İşlerinde Belediye Başkanı ile ilgili yüzlerce iddia var.”

ADLÎ SÜRECE MÜDAHALE EDİLİYOR

Adlî mercilere intikal etmiş bir konuyla ilgili olarak herhangi bir açıklama yapmanın muhtarların görevi olmadığını belirten Pekşen, bunun doğrudan adlî sürece müdahale etmek olduğunu ifade etti. Pekşen, “Bazı muhtarlarımız Yomra Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda yaptıkları bu açıklamayla Sağıroğlu’nun yaptığı yolsuzlukların üzerini örtmeye mi çalışmaktadır? Bazı muhtarlar üzerine vazife olmayan işlere karışarak, işlenen suçları gözden kaçırmaya mı çalışmaktadır? Muhtarlar, Belediye Başkanı’na muhabbetlerini bildirecek başka yollar ve Belediyenin Ek Hizmet Binası dışında başka yerler bulmalıdır. Konu belediye başkanının ne kadar cevval olduğu değildir. Konu ‘yasanın suç saydığı eylemleri çıkar amaçlı bir örgütle işleyen ve bu eylemleri kamu gücünü kullanarak yapan, çıkar amaçlı suç örgütü liderliği’ iddiası ile ilgili suç duyurusudur.” dedi.

MUHTARLAR NE DEMİŞTİ?

Pekşen’in Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu hakkında suç durusunda bulunmasının ardından Yomralı muhtarlar bir basın açıklaması yapmış ve Başkan Sağıroğlu’na destek vererek CHP’li Pekşen’in ilçeyi olumsuz bir şekilde ulusal gündeme taşımalarından rahatsız olduklarını ifade etmişlerdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, geçtiğimiz günlerde Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu hakkında yolsuzluk yaptığı iddiasıyla Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuş ve Yomra ilçesi için ‘Sicilya’ benzetmesi yapmıştı. CHP’li vekilin bu açıklamalarının ardından Yomra Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Gençtürk ve beraberindeki Yomralı muhtarlar bir basın açıklaması yapmış, Gençtürk açıklamasında şu ifadelere yer vermişti: “Haluk Pekşen’in İbrahim Sağıroğlu hakkında yaptığı belgesiz ve bir mesnete dayanmayan ithamlarla ilçemizi ulusal gündeme olumsuz bir şekilde taşıması biz muhtarları ve ilçemiz insanını son derece rahatsız etmektedir.”

Filiz YILDIRIM

16 Eyl 2017 - 11:29 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.