Rusya askeri alanda da kaybetti

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, İngiltere Savunma Bakanlığı bir açıklama yaparak, Rus ordusunun büyük bir güç kaybettiğini öne sürdü...

Rusya askeri alanda da kaybetti
Haber albümü için resme tıklayın

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, İngiltere Savunma Bakanlığı bir açıklama yaparak, Rus ordusunun büyük bir güç kaybettiğini öne sürdü.

Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubat'tan beri savaş devam ederken İngiltere Savunma Bakanlığı dikkat çekici bir açıklama yayınladı.

Dışişleri Bakanlığı'nın bazı istihbarat raporlarına dayandırdığı açıklamada, Rusya'nın askeri gücünün büyük bir kayba uğradığı belirtildi.

Yapılan açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ordusunun 3'te 1'inin yok olduğu belirtildi. Raporda, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde devam eden Rusya saldırılarının takvimin gerisinde kaldığı da kayıtlara geçti.

İngiliz medyasında yer alan raporda, “Ufak çaplı kazanımlar haricinde Rusya son bir ayda büyük ve kayda değer kazanımlar elde edemedi. Rusya'nın Şubat ayında cepheye sürdüğü askerleri kaybetti” ifadesi yer aldı.

Putin'in “özel askeri operasyon” diye tanımladığı işgal sürecinde Rusya'nın 150 bin ile 190 bin askeri cepheye gönderdiği tahmin ediliyor.

16 May 2022 - 14:42 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.