Rize’nin milli serveti dışarı aktı

RİZE Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (RESOB) Başkanı Güven Aksoy, “Hayde Çaya Bakalım” kampanyasının önemine vurgu yaptı. Müstahsilin çay bahçesi...

RİZE Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (RESOB) Başkanı Güven Aksoy, “Hayde Çaya Bakalım” kampanyasının önemine vurgu yaptı. Müstahsilin çay bahçesine girmesi gerektiğini belirten Aksoy, “Son yıllarda dışarıdan gelen işçi konusunda artışı gözlemliyoruz. Yabancı işçilere verilen para vatandaşın cebinde kalmalı. Bu paranın ilimizden gitmesi her şeyi negatif olarak etkilemektedir.” dedi.

Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (RESOB) Başkanı Güven Aksoy, “Hayde Çaya Bakalım” kampanyasının önemine vurgu yaptı. Müstahsilin çay bahçesine girmesi gerektiğini belirten Aksoy, “Son yıllarda dışarıdan gelen işçi konusunda artışı gözlemliyoruz. Yabancı işçilere verilen para vatandaşın cebinde kalmalı. Bu paranın ilimizden gitmesi her şeyi negatif olarak etkilemektedir.” dedi.

“SERVETİMİZİ DIŞARIYA GÖNDERİYORUZ”

Çay toplamak için Gürcistan’dan ve il dışından birçok insanın Rize’ye geldiğini belirten Başkan Aksoy, bu rakamın her geçen gün attığına dikkat çekti. Başkan Aksoy, “Son yıllarda çay da dışarıdan gelen işçi ile toplama konusunda artışı gözlemliyoruz. Bu demek oluyor ki milli servetimizi dışarıda ki bir ülkeye veya ile gönderiyoruz. Bu rakam milyonlarla ifade ediliyor. Bu şehrin ekonomisinde yer teşkil edecek bu paranın ilimizden gitmesi her şeyi negatif olarak etkilemektedir. Başlatılan ‘Hayde çaya bakalım’ kampanyasını bu nedenle önemsiyorum.” biçiminde konuştu.

“ÇAY, YÖREMİZİN GEÇİM KAYNAĞI”

Bazı vatandaşların işçi bulamadığı için az miktardaki çayını toplayamadığını kaydeden Başkan Aksoy, “Gençleri çay toplamaya teşvik etmeliyiz. Bu konuda ailelere çok iş düşüyor. Küçüklükten başlayıp çay bahçesine giren çocuklar yetişkin olduklarında da kendi çay bahçelerinde ki ürünü toplayıp para kazanmanın hazzını yaşamalılar. Çay geçmişte olduğu gibi bugünde yöremizin geçim kaynağıdır. Fabrikalarda çalışan işçisinden memuruna, kamyoncusundan yüklemecisine, paketlemeden taşıyıcısına bakıldığında yaklaşık 1 milyon insanı ilgilendiren bir üründür.” ifadelerine yer verdi.

26 ESNAF ODASINDAN KAMPANYAYA DESTEK

Müstahsilin çay bahçesine girmesi gerektiğini belirten Başkan Aksoy, “Yabancı işçilere verilen para vatandaşın cebinde kalmalı. Bunun için herkes elinden geleni yapmalı. Bu şekilde hem ilimiz hem de çay müstahsilimiz kazanacaktır. Bizde Rize merkez ve ilçelerinde bulunan 26 esnaf odası başkanı ve yöneticileriyle 'Hayde Çaya Bakalım' diyerek destek kampanyaya destek veriyoruz” dedi. Filiz YILDIRIM

10 Ağu 2019 - 12:00 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Adnan - HAYDEN ÇAYI BAKALIM OLEMI YAHU ÇAYA DEVLET BAKAYIDA CAYI YEKEN YETIŞTIREN RIZELIYI ÇAYADAN SORUMLU BAKAN BAKAYI YA MUSTAHSILINIDA COK EYI BAKAYI EYYY MILLET CAY BAKANI NEREYE BAKAYI BILIYORMUSUNUZ ÖZEL SEKTURE BAKAYI CAY PATRONLARINI BARONLARININ CEBI DOLDURIYI CAYIN FIYATI SERBEST ALAN DA SERBEST SATANUN ZATEN ANASI AĞLAMIS KONTEJAN KOLGIBI RANDOVI DESAN AYNI 15 KILO KONTJAN BENDA SORUYORUM ALLAHIN VERDUĞI NIMETE KOTA KOYULUMI BU SOYLIYENLER NERDE NEDEN KOTAYI KALKMIYOR KIME CANAK TUTOYOR 400 KOTA SATACAGUK CAY HE NASI OLACAK BU BENUM 4000 TON CAYIM OZELDE NEDEN DEKAR BASI KOTA 400 KILO KIME YARIYOR BU KOTA SISTEMI OZELE BIDE CIKIPTA OZELE DEMIYOR CAYKUR BENUM VERDIGIM FIYATUN ALTINA CAY SATMIYORSUN NEDEN BUNU SOYLEMIYOR BUNU DEMEDIGININ ALTINDA BIR RANT VAR VAR DIYORUM CUNKU DESA OY KAYBEDER NICUN DESUNKI AKP 50 OZEL SEKTOR FBRKA SAHIBIMI KAZANDIRIYOR RIZEDE BUNUN HESABI BIRGUN GELIR SORULUR SAGILARIMLA

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Ağustos 12:00