Rize’de ekmeğe zam yolda

RESOB Başkanı Güven Aksoy’dan Rizelilerin cebini etkileyecek açıklama

RESOB Başkanı Güven Aksoy, ekmeğe zam yapacaklarını açıkladı. Aksoy, “Trabzon’da 250 gram 2.5 lira. Biz 250 gram ekmeğe 2.50 liraya yılsonunda geçmeyi düşünüyorduk. Yılsonunu getiremeyeceğiz” dedi.

Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Güven Aksoy, un fiyatında yaşanan artış yüzünden yılsonunu bekleyemeden ekmeğe zam yapacaklarını açıkladı. Fırıncılar Odasının un fiyatında yaşanan artış yüzünden tarifenin güncellenmesi yönünde talepte bulunduklarını kaydeden Başkan Aksoy, “Döviz kurlarının artışıyla piyasada dengesiz şekilde fiyat artışları yaşanmaya başladı. Fırıncı esnafında biraz sıkıntı yaşıyoruz. Un çuvalının kısa zamanda 160’lardan 280’e kadar çıkmasından dolayı fırıncıya zam verdik. 1 ay geçmeden o zam hiçbir şeye yaramaz oldu. Tarife değişikliği mecburen yapacağız. 10. ay itibariyle ekmek 290 gramdı, 270 grama düşürdük 2.5 liraya aldık. Komşu illerimiz Trabzon, Ordu, Artvin gibi illerimiz zam vermeye başladı. 220- 230 gram ekmek 2.5 lira oldu. Trabzon’da şu an 250 gram 2.5 lira. Aslında biz yılsonunda geçmeyi düşünüyorduk bu 250 gram ekmeğe 2.50 liraya. Kilogram fiyatı 10 TL’ye geliyordu. Yılsonunu getiremeyeceğiz.” diye konuştu.

EN BÜYÜK SIKINTISI ÖNÜMÜZÜ GÖREMEME SIKINTISI

Faizin düşürülmesinin dolar ve altın fiyatlarında artışa yol açtığını da kaydeden Başkan Aksoy, “Verdiğimiz kredilerle ilgili ötelemeler olmuştu. Tabii bu ötelemeler yığılınca bu aylara geldi. Piyasa biraz canlı ama güven olmadığı için aldığın malı satınca yerine yeni mal koyamıyorsun. Bunda döviz çıkışı etkili oldu. Faizler düşüyor ama bu sefer dövizler çıkıyor. Dövizler çıkınca aldığımız tüm ürünlere yansıyor. İnşallah piyasalar normale döner. Kredi Kooperatifimizde çok fazla icralık olan esnafımız yok. Şu anda esnafın en büyük sıkıntısı önümüzü görememe sıkıntısı. Yoksa piyasalarda çok vahim durum yok.” şeklinde konuştu.

HABER:Songül MAZLUM

20 Kas 2021 - 15:07 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.