Rize turizm cenneti olacak

RİZE’NİN İkizdere ilçesi Ovit Yaylası'nda Ekşioğlu Vakfı tarafından düzenlenen geleneksel Ovit Şenlikleri son gününde binlerce vatandaşın katılımıyla...

RİZE’NİN İkizdere ilçesi Ovit Yaylası'nda Ekşioğlu Vakfı tarafından düzenlenen geleneksel Ovit Şenlikleri son gününde binlerce vatandaşın katılımıyla sona erdi. 2 bin 640 rakımlı Ovit Yaylası'nda bu yıl 19.cusu düzenlenen Uluslararası Ovit Yayla Şenliği'nde Ekşioğlu Vakfı tarafından 20 bin adet Türk bayrağı dağıtılırken, horon halkaları oluşturularak oyunlar oynandı. Karadenizli sanatçıların sahne aldığı şenliğe Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da katıldı. Şenliğe katılanlara bir konuşma yapan Bakan Bak, Rize’nin bir turizm cenneti olacağını söyledi. Bakan Bak, beraberinde Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, katıldı. Rizelilerin gittikleri her yere heyecan ve güç verdiklerine işaret eden Bak, Ovit Tüneli'nin bitmesiyle bölgenin kaderinin de değişeceğini vurguladı. Bak, Türkiye'nin büyüdüğünü, geliştiğini, Rize'de de güzel projeler yapıldığını belirterek, şunları söyledi: "Havaalanı, Ovit Tüneli tamamlanıyor ve Rize bir turizm merkezi olacak. Bunun peşinden kayak ve turizm merkezleriyle Rize'miz büyümeye devam edecek. Bu projeleri takip eden ve destek veren başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Her şey büyüyen ve gelişen Türkiye için." Konuşmasının ardından Bakan Bak'a, katılım ve katkılarından dolayı Ekşioğlu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Ekşi tarafından plaket ve tablo hediye edildi.

TAHTA ARABA İLE SÜRÜŞ YAPTI

Buradaki ziyaretlerinin ardından Ardeşen'e giden Bak, ilçeye bağlı Tunca beldesinde düzenlenen 9. Formulaz Tahta Araba Yarışlarına katıldı. Vatandaşlarla sohbet eden Bakan Bak, bindiği tahta araba ile bir süre yarışma güzergâhında sürüş yaptı.

Daha sonra gazetecilere açıklamada bulunan Bak, çocukluğunda da tahta arabalara bindiğini ifade ederek, şunları kaydetti: "Amcamın oğlu marangozun yanında çalışıyordu. Bize ilk öğrettiği tahta ve tekerlekli bir araba yapmaktı. Onlar o zaman bu tip araçları sürüyordu. Çocukluğumuzda böyle eğlencelerimiz vardı bizim. Şimdi çocuklarımız hazır oyuncaklara biniyor ama onlara bu gelenekleri öğretmemiz lazım. Keyifliydi ve güzel bir eğlenceydi." dedi.

21 Ağu 2017 - 12:07 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.