Rize-Trabzon seferleri bugün başlıyor

Türkiye genelinde Covid 19 nedeniyle alınan tedbirler kapsamında 25 Mart’tan bu yana durdurulan M 53 plakalı dolmuş seferleri, iki ay aradan sonra bugün yeniden başlıyor

Türkiye genelinde Covid 19 nedeniyle alınan tedbirler kapsamında 25 Mart’tan bu yana durdurulan M 53 plakalı dolmuş seferleri, iki ay aradan sonra bugün yeniden başlıyor. Ayda 30 bin yolcuya hizmet verdiklerini kaydedenRize-Trabzon 10.Nolu Minibüsler Kooperatif Başkanı vekili Osman Yıldırım,“Alınan tedbirler birlikte bugünden itibaren Rize-Trabzon arası her 30 dakikada bir karşılıklı araç kalkacak.” dedi. Öte yandan koltuk sayısının düşmesi fiyatlara yansıdı. 16 TL olan Rize-Trabzon arası yolcu ücretleri 25 TL’ye yükseldi.

AYDA 30 BİN YOLCUYA HİZMET VERİYOR

Covid 19 nedeniyle alınan tedbirler kapsamında durdurulan Rize-Trabzon dolmuş seferleri 2 ay gibi uzun bir aranın ardından bugün yeniden başlıyor. Süreç ile ilgili gazetemize bilgi veren Rize-Trabzon 10.Nolu Minibüsler Kooperatif Başkanı vekili Osman Yıldırım, “Salgın nedeniyle valilik tarafından 25 Mart’tan bu yana Rize- Trabzon arası seferlerimiz durdurulmuştu. Şoförlerimizde,30 bine yakın hizmet verdiğimiz yolcumuzda yaşanan süreçte mağdur oldu. Bu süre zarfında her gün 50’ye yakın telefon aldık. ‘Ne zaman başlayacaksınız?’ diye. Alınan tedbirlerle birlikte artık yeniden başlıyoruz.” dedi.

KOLTUK SAYISINDAKİ DÜŞÜŞ ÜCRETE YANSIDI

Çok sıkı tedbirlerin uygulanacağını belirten Yıldırım, “16 kişilik olan yolcu sayımız alınan tedbirler kapsamında 8’e düşürüldü. Maske takılması kesinlikle zorunlu olacak. 20 yaşından küçükler, 65 yaşından büyükler izne tabi olacak. Araçlar düzenli bir şekilde dezenfekte edilecek.” diye konuştu. Öte yandan koltuk sayısındaki düşüsün bilet fiyatlara yansıdığını belirten Yıldırım, “Ne yolcularımız mağdur olsun, ne de biz olalım. Belirlenen tavan fiyat uygulaması kapsamında 16 TL olan bilet ücretleri, 25 TL’ye yükselmiştir.” dedi.

HABER: Filiz YILDIRIM

27 May 2020 - 14:37 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.