Rize polisi adil davranıyor

Servis Araçları Odası 61 plakalara ceza iddiasını yalanladı

TRABZON Servis Araçları Odası Başkanı Tayyar demir, Ayder’e turist götüren Trabzon plakalı araçlara kasıtlı ceza yazıldığı iddiasını yalanladı. Kendilerine gelen yoğun şikayet basında yar alan haber üzerine Rize’ye giderek Trafik Şube Müdürü’yle görüştüğünü ve tüm denetleme raporlarını gördüğünü kaydeden Demir, “İddialar tamamen yalan. 50 tane Trabzon plakaya ceza yazıldıysa 60 tana de Rize plakalara yazıldı. İddialar tamamen gerçek dışı ve başka noktalara çekiliyor.” dedi.

Demir şunları söyledi: “Bize gelen ihbarlarda 61 plakalı servis araçlarına ceza yazıldığı söylendi. Biz de Rize’ye giderek olayı yerinde inceledik. Sağ olsun görüşmemizde Rize Trafik Tescil Şube Müdürümüz bizimle bayağı ilgilendi ve yakın ilgi gösterdi. Kendisine teşekkür ediyorum.

Tabii 61 plakalara yazılan cezaların ne olduğunu ve neden yazıldığını sorduk. Bu iddialar Rizespor’un küme düşmesi nedeniyle ‘Trabzon-Rize çatışmasına döndü’ diye lanse edildi. Bunun tabii aslı astarı olmadığını gördük. Şube Müdürümüz, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünden gelen talimatları ve istatistikleri bize gösterdi. Burada gelen en son talimatta diyor ki: ‘Yolcu taşımacılığı yapan minibüs ve otobüslerin denetimlerinin mutlulukla yapılması... Tabii ki son dönemde yaşanan kazalardan dolayı işi sıkı tutmaya çalıştılar. Malum turizm dönemi. Şube Müdürümüze bu cezaların neden kesildiğini sorduk ve ‘Bize ceset torbası, tebeşirden veya öteden beriden ceza yazıldığı söylendi.’ dedik. Müdürümüz de bize istatistikleri gösterip şunları söyledi: ‘Biz denetim yaparken 53 plakayı da 61 plakayı da durdurduk. Plakalara bakmıyoruz. Plaka bizi ilgilendirmiyor. Araçları durduruyoruz ve rutin denetimleri yaparken soruyoruz. Hâliyle ehliyet yetersiz çıkıyor, aracın turizmde çalışması için gereken D2 yetki belgesi olmuyor; trafik sigortası yok, ön camlar filmli ve şartlara uygun değil. Biz de bunlardan dolayı ceza yazıyoruz.’

İddia edildiği gibi ceset torbası veya tebeşirden dolayı ceza yazılmadığını kaydeden Demir :”Burada tabii bizim üyelerimiz de ceza yediler ve oda olarak olayla ilgilenmediğimiz söylendi. Biz de gidip yerinde inceledik ve baktık ki dedikleri gibi değilmiş. Yani varsayımlarla hep hareket edilmiş. Arkadaşlara soruyorum: ‘Gidip de ceza yedin mi?’ O da ‘Yok.’ diyor. ‘Peki o zaman neden varsayımla hareket ediyorsunuz?’ dedik. İstatistiklere baktığımızda orada 60 tane Rizeli plaka, 54 küsur Trabzon plakalı araç ceza yemiş. Bu arada bunun içinde özel araçlar da var. Baktığınız zaman bunun içinde servis aracı olarak 6-7 tane araç çıkıyor. Yani hep 61 plakalı araç ceza yememiş; Rizeli de yemiş, Vanlı da yemiş, Artvinli de yemiş yani hepsi yemiş. Daha doğrusu trafiğe uygun olmayan araçlar ceza yemiş.”

Ceza yiyenler kendi hatalarını gizleyip olayı farklı boyutlara çekiyor,dedi

20 Tem 2017 - 12:39 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.