Projenin bitirileceğine ihtimal vermiyor

CHP’li Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu’dan, Mağmat Turizm ve Yaşam Alanı Projesi’ni değerlendirdi

Projenin bitirileceğine ihtimal vermiyor
Projenin bitirileceğine ihtimal vermiyor
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Ortahisar Belediye Meclisi’nin CHP’li Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu Mağmat Turizm ve Yaşam Alanı Projesi’nin çok önemli ve büyük bir proje olduğunu belirterek, ancak Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in yatırımcı bulmasının mümkün olmaması nedeniyle projenin yapılamayacağını iddia etti.

BU KOŞULLARDA YATIRIMCI BULMAK ÇOK ZOR

Horon Düzü Mesir Alanı, Karadeniz Köyü, Hisar Seyir Kulesi ve Yerel Kültür Miras Projesi, Adrenalin Parkı gibi Mağmat Projesine bağlı projelerin bırakın başlanmayı, başlanıp da bitirilemeyecek gibi görüldüğünü ifade eden Zorlu, “2014 yılında seçim programlarında vardı. Proje yatırımcı noktasında Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’ne götürüldü. Oradan sonuç alınamadı Sayın Başkan pandemi oldu yatırımcı bulamadık diyor. 600 dönüm arazi. Projeleri hazırlanmış çok güzel. Ama gelinen noktada başlamak bitirmek mümkün değil. Yap işlet devret modeliyle yapmak istiyordu ama bu mümkün olmadı. Yatırımcı bulamıyor. Kimsenin bugünkü koşullarda orayı yapma şansı yok. Sayın Genç 2024 yılı dönemim bitene kadar başlayacağım diyor. Ama göstermelik iki bina yakılıp başladık diyebilirler. Ben bu devasa projenin başlanıp bitirileceğine imkan ve ihtimal vermiyorum. Öte yandan 3 yıl önce maliyeti 254 milyon lira olarak açıklanmıştı. Şimdi 500 milyon lirayı geçmiştir. Bu koşullarda yatırımcı bulmak çok zordur. Yapacağız diyor ama ben ihtimal vermiyorum” dedi.

01 Ara 2021 - 13:29 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.