“PKK güzellemelerini dinlerken  bir itirazınızı bile görmedim”

AK Parti Milletvekili Ayvazoğlu’ndan, CHP Milletvekili Kaya’ya yönelik polemik yaratacak eleştiriler

Sanayi ve Teknoloji BakanıMustafa Varank'ı, CHP'li vekiller protesto etti. Protestoya tepki gösteren AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’ya seslenerek, “Kandil sözcülerinin PKK güzellemelerini dinlerken bir itirazınızı bile görmedim” eleştirisinde bulundu.

Bütçe görüşmelerinde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için, 'faşist genel başkan' ifadesi gerginliğe neden oldu. CHP'li vekiller sıralara vurarak Bakan Varank'ı protesto etti. Bakan Varank’a yönelik protestoya tepki gösteren AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’ya seslenerek, “Kandil sözcülerinin PKK güzellemelerini dinlerken bir itirazınızı bile görmedim? öfkelendikleriniz kadar, sustuklarınız da tarafınızı tesciller.” ifadelerini kullandı. Meclisteki görüşmeler hakkında bilgi veren Ayvazoğlu, “Bugün Meclis Genel Kurulu'nda Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank Bey'in muazzam sunumu, geçmişten geleceğe hafızamızı tazelerken, yarına dair hayallerimize ne denli yakın olduğumuzu da gösterdi. Garip olan, ülkemizin aydınlık geleceğine dair bütün o gurur tabloları karşısında özellikle CHP sıralarından gelen öfke kontrolsüz, demokrasi kültüründen fersah fersah uzak saygısız tepkilerdi.” Açıklamalarında bulundu.

“SİNİRLENDİĞİNİZİ, HATTA BİR İTİRAZINIZI BİLE GÖRMEDİM”

Meclis’te yaşananları aktarırken CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’yı da hedef alan Ayvazoğlu, “Meclis sıralarını kırarcasına yumruklamalar, yüzlerindeki maskeleri de delip geçen tükürükler eşliğinde bağrışmalar, ne milletin meclisine ne de mebusuna asla yakışmayacak hal ve hareketler. Bu utanç tablosunun en öne çıkan aktörlerinden CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya'ya sormak isterim. Ahmet Bey, 2 yılı aşkın bir süredir aynı Mecliste görev yapıyoruz. Ben sizi sırtını YPG’lere, PKK’lara yaslamış Kandil sözcülerinin PKK güzellemelerini dinlerken bırakın bu kadar öfkelenmeyi sinirlendiğinizi, hatta bir itirazınızı bile görmedim. Askerimizi, polisimizi, öğretmenimizi katleden, annesinin koynunda 1,5 aylık bebeleri 2 ton bombayla havaya uçuran, şehirlerimizin orta yerine saldırıp onlarca sivil vatandaşımızı katleden canlı bombaların cenazelerini kaldıran terör örgütünün siyasi taşeronlarının bütün o kışkırtıcı söylemleri karşısında hiç bu kadar kendinizden geçmediniz? Onları yer yer takdirle dinlerken bu devletin Bakanının hangi sözü size daha ağır gelmiş olabilir? Bilin diye söylüyorum; öfkelendikleriniz kadar, sustuklarınız da tarafınızı tesciller.” eleştirilerinde bulundu.

12 Ara 2020 - 14:23 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.