Otel, restoran, sinema, güzellik salonu…

Trabzon’da ‘aşını ol indirimi yakala’ teşvik kampanyası

Otel, restoran, sinema, güzellik salonu…
Otel, restoran, sinema, güzellik salonu…
Haber albümü için resme tıklayın

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü otel ve restoran işletmecileri işbirliğinde 1 Ağustos itibariyle aşıya teşvik kampanyası başlatıyor. ‘Aşını ol indirimi yakala’ sloganıyla ağustos ayında geçerli olmak üzere otel ve restoranlarda birinci doz ve ikinci doz aşısını olanlara yüzde 20 civarlarında indirim uygulanacağı açıklandı.

TRABZON’DA AŞI ORANI YÜZDE 64,5.. “İSTENİLEN DÜZEYE GELEMEDİK”

Kampanya ile ilgili basın açıklaması yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, “bugün burada çok güzel amaç için toplandık. Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanımız Murat Çavga ile güzel bir projeye imza atmış olduk. Projenin düşünce mimarı kendileridir. Müdürlük olarak bunu nasıl geliştirebilir hesabını yaptık. Aynı zamanda işletme sahiplerimiz de yanımızda. Halkın nezdinde kendilerine teşekkür ediyorum.

Biliyorsunuz aşı sayılarımız il olarak biraz Türkiye ortalamasının üzerinde olsak bile az rakamlardayız. Bunu a arttırabilmek için özellikle aşı olan bir kısım kişilere teşvik oluşturma gayret ediyoruz. İşletme sahipleri ilk aşısını 15 Temmuz’dan itibaren yapılmış olan kişilere, aynı zamanda iki dozunu da vurulmuş olan kişilere indirimler uygulayacaklar. Bu iş yerlerini ilan edeceğiz. 1 Ağustos itibariyle de başlatıp 31 Ağustos’a kadar da devam ettireceğiz. Bu sayede teşvikle birlikte daha çok insanımız aşı olacak. Bu illetten kurtulmuş olacağız düşüncesindeyiz.” şeklinde konuştu.

35 İŞLETMEDEN AŞI KAMPANYASINA DESTEK

Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) Başkanı Murat Çavga, ise şimdilik otel, restoran, cafe, kitapevi, güzellik salonu, sinema vb. çeşitli 35 işletmenin birinci ve ikinci doz aşısını yaptıranlara indirim uygulayacağını ancak bu kampanyanın büyümesi gerektiğini vurgulayarak gsm operatörlerinin de cezai yaptırım dışında bu tür kampanyaya destek olmaları gerektiğini açıkladı.

Çavga, “Yönetim kurulu üyelerimizle birlikte bir sohbet esnasında ortaya çıkan bir şeydi. Ama daha sonra müdürümüzün motivasyonu ve işletmeci arkadaşlarımızın destekleriyle beraber konu bu noktalara geldi. Bizler bu süreçten en çok etkilenen hizmet sektörü başta olmak üzere özel işletmelerdir biliyorsunuz ve sağlık çalışanları. Bu mağduriyetimizi önümüzdeki günlerde özellikle ekim kasım aylarında tekrar yaşamamak adına biz teşvikle beraber elimizi taşın altına koyarak böyle bir çalışma içerisine girdik. Şehirde de şuanda 30-40'a yakın işletme bu konuya gönülden destek verdiler onlara da teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

OTELLERİN DOLDUĞU DÖNEMDE RİSK ALDIK “HERKES AŞISINI OLSUN”

Trabzon Otel işletmecileri adına konuşan Tuncay Beyaz, “Bildiğiniz gibi turizm sektörü zor şartlardan geçti. Bizler de önümüzü ve yönümüzü belirlemek durumundayız. Pandemi dünyayı ve ülkemizi etkiledi. Biz düşündük toplumsal farkındalığı nasıl ön plana çıkartabiliriz turizm sektörü olarak. Böyle bir kampanya başlattık. Halkımıza seslenerek ve bunun avantajını da sunarak oteller olarak yoğun dönemde risk alarak farkındalık oluşturmak amacıyla kampanyaya destek verdik. Herkes aşısını olsun..” şeklinde ifade etti.

26 Tem 2021 - 14:08 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.