Ortahisar O Binayı Tahsiste Kararlı

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman’ın Pazarkapı’da restore edilen tarihi binaya ilişkin açıklamalarına Ortahisar Belediyesinden yanıt geldi....

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman’ın Pazarkapı’da restore edilen tarihi binaya ilişkin açıklamalarına Ortahisar Belediyesinden yanıt geldi. Binanın kullanımıyla ilgili tüm tasarrufların Ortahisar Belediyesine ait olduğuna işaret edilen açıklamada, “Ancak belediyemizin teşebbüsleri ve girişimleri sonucu DOKA iş birliğiyle hayata geçirilen bir projenin neticesinde restore edilerek ilçemize kazandırılan tarihi binanın kullanımıyla ilgili bütün tasarruflar Ortahisar Belediyemize aittir. Tarihi binanın kullanımıyla ilgili her türlü görüş ve düşünce belediye meclis üyelerimiz tarafından oluşturulan içinde muhalefet partilerimizin de meclis üyelerinin bulunduğu Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yapılan oturumlarda dile getirilmiştir. Yapılan görüşmeler neticesinde tarihi binamızın Doğu Karadeniz Belediyeler Birliğine verilmesine komisyonca uygun görülmüştür. Plan ve Bütçe Komisyonumuzun bu kararıyla birlikte, Belediye Meclisimizde de görüşüp tarihi binayı Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği gibi; bölgemizdeki bütün iktidar ve muhalefet partisi belediyelerin çatı örgütü niteliğinde olan bir kuruma tahsis etmekten dolayı da en ufak bir tereddüt ve şüphemiz yoktur.” denildi.

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman’ın Pazarkapı’da restore edilen tarihi binaya ilişkin açıklamalarına Ortahisar Belediyesinden yanıt geldi. Ortahisar Belediyesinden yapılan açıklamada, “CHP Ortahisar İlçe Başkanı Sayın Suat Oyman’ın Pazarkapı Mahallesi’nde ‘Aşhane Evi Karadeniz Kültürünü Yaşatma Projesi’ adıyla DOKA’ya sunularak uygun bulunan ve DOKA’nın hibesiyle restore edilen tarihi binanın kullanımıyla ilgili düşüncelerine siyasi partilerimiz, sivil toplum örgütlerimiz ve diğer kent paydaşlarımız farklı düşünce ve fikirlere sahip olabilir. Tarihi binanın restore edildikten sonra kullanımıyla ilgili muhalefet partileri ve diğer kent paydaşları tarafından dile getirilen düşüncelere ve görüşlere saygılıyız. Konuyla ilgili medya organlarına yansıyan haberler de dikkatli bir şekilde yetkili birimlerimiz tarafından takip edilmektedir. Katılımcı belediyecilik ve demokrasi anlayışımız gereğince Ortahisar Belediyesi olarak dile getirilen bütün düşünceler ve görüşler bizim için hep aynı değerde ve önemdedir.” ifadelerine yer verildi.

“KOMİSYONCA UYGUN GÖRÜLMÜŞTÜR”

Binanın kullanımıyla ilgili tüm tasarrufların Ortahisar Belediyesine ait olduğuna işaret edilen açıklamada, “Ancak belediyemizin teşebbüsleri ve girişimleri sonucu DOKA iş birliğiyle hayata geçirilen bir projenin neticesinde restore edilerek ilçemize kazandırılan tarihi binanın kullanımıyla ilgili bütün tasarruflar Ortahisar Belediyemize aittir. Tarihi binanın kullanımıyla ilgili her türlü görüş ve düşünce belediye meclis üyelerimiz tarafından oluşturulan içinde muhalefet partilerimizin de meclis üyelerinin bulunduğu Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yapılan oturumlarda dile getirilmiştir. Yapılan görüşmeler neticesinde tarihi binamızın Doğu Karadeniz Belediyeler Birliğine verilmesine komisyonca uygun görülmüştür. Plan ve Bütçe Komisyonumuzun bu kararıyla birlikte, Belediye Meclisimizde de görüşüp tarihi binayı Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği gibi; bölgemizdeki bütün iktidar ve muhalefet partisi belediyelerin çatı örgütü niteliğinde olan bir kuruma tahsis etmekten dolayı da en ufak bir tereddüt ve şüphemiz yoktur. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’nun herhangi bir makama ihtiyacı olmadığı gibi; hak ettiği makamı zaten Trabzonlular kendisine vermiştir. Dolayısıyla bu kararla ilgili dile getirilen bütün görüş ve eleştirilere saygılı olmakla birlikte; Plan ve Bütçe Komisyonumuz tarafından alınan kararın aynı zamanda Ortahisarlıların büyük çoğunluğunun da ortak görüşü olarak değerlendiriyoruz. Ve konuyu siyasi polemiklerin ve mülahazaların ötesinde, çok değerli Ortahisarlıların takdirine bırakıyoruz.” denildi.

01 Ara 2021 - 10:34 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.