Ortahisar, İstanbul’da görücüye çıktı!

İstanbul’da geleneksel olarak düzenlenen ancak kovid-19 salgını nedeniyle iki yıl ara verilen 'Trabzon Günleri'nin resmi açılışı gerçekleştirildi. Tra...

Ortahisar, İstanbul’da görücüye çıktı!
Ortahisar, İstanbul’da görücüye çıktı!
+3
Haber albümü için resme tıklayın

İstanbul’da geleneksel olarak düzenlenen ancak kovid-19 salgını nedeniyle iki yıl ara verilen 'Trabzon Günleri'nin resmi açılışı gerçekleştirildi. Trabzon Dernekler Federasyonu tarafından İstanbul Yenikapı Fuar Alanı’nda 14-17 Ekim tarihleri arasında düzenlenen organizasyonun açılışına Ticaret Bakanı Mehmet Muş .TBMM Başkan vekili Celal Adan , milletvekilleri, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ilçe belediye başkanları, Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

‘Tarih, kültür ve turizmin kenti Trabzon İstanbul’a taşınıyor’ sloganıyla düzenlenen etkinliklerde Trabzon’un meşhur yemekleri, tatlıları ve yöresel el sanatları, tarihi ve turistik değerlerinin kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri tarafından tanıtıldığı etkinlikler, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Ortahisar Belediyesi’nin hazırlamış olduğu stantta; Mağmat Tarihi İpekyolu Projesi, En Mutlu Köy, Boztepe Kültür Rotası, İskele Park, Tünel Akvaryum, Pazarkapı ve Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi, Ekopark, İyilik Kapısı Merkezi, Tarih Müzesi, Küçük Dostlar Kliniği, Mehmet Akif Ersoy Kapalı Yüzme Havuzu ve Tenis Kortları’nın görselleri yer aldı.

“ORTAHİSAR’I TANITTILAR”

Ortahisar Belediyesi tarafından açılan stant ziyaretçiler tarafından beğeniyle gezildi. Ziyaretçilerin akınına uğrayan fuara Karadenizlilerin yanı sıra birçok ilden vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Ortahisar Belediyesi'nin proje ve hizmetlerinin tanıtıldığı standa özellikle Ekopark ve Tünel Akvaryum Projesi büyük ilgi gördü. Projeler hakkında bilgi almak isteyen ziyaretçilere stant yetkilileri tarafından bilgi verildi. Diğer yandan standa tarihi İpekyolu Canlandırma Projesi ile Pazarkapı Kentsel Tasarım Projesi de en çok beğenilen projeler arasında yer aldı. Standı gezen ziyaretçilere Ortahisar Belediyesi tarafından hazırlanan çantalar hediye edildi. Stand görevlileri ziyaretçilere Ortahisar Belediyesi'nin tarihi ve turistik yerleri hakkında bilgi vererek onları Ortahisar'ı görmeye davet etti.

16 Eki 2021 - 16:59 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.