Okullardaki temizlik sıkıntısı artarak sürüyor!

Eğitim Sen Şube Başkanı Nur, temizlik personeli azlığının büyük sorun teşkil ettiğini söyledi

Trabzon’da 2021-2022 eğitim öğretim döneminin başlamasının ardından en büyük sorun okullardaki temizlik personeli sayısındaki yetersizlik olmuştu. Trabzon’da 650 okula yaklaşık 250 temizlik personeli görevlisi atanmış ve ihtiyacın yalnızca 3’te birini karşılayacak kadro verilmişti. Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı Engin Nur, okullarda yaşanan sıkıntının hala çözüme kavuşturulmayı bekleyen bir durum olduğunu söyleyerek, “Okul müdürleri çaresiz, öğretmenler çaresiz, okul aile birliği çaresiz. Okul aile birliklerinin ve okulların ekonomik kaynağı yok. bu nedenle de temizlik, hijyen sorunu ve dolayısıyla da sağlık sorunu okullarımızda devam ediyor” dedi.

OKUL MÜDÜRLERİ ÇARESİZ

Temizlik personeli sıkıntınsa çare bulmak için okul müdürlerinin yoğun çaba sarf ettiğini belirten Nur, “Okulları daha yeni dolaştık. Temizlik personeli sıkıntısı hala devam ediyor. okulların çoğunda hala yeterli temizlik personeli ve güvenlik görevlisi yok. Okulların durumu temizlik ve hijyen açısından hiç iyi değil. Okulların ihtiyacının ancak üçte biri oranında temizlik görevlisi atandı. Bazı okullar öğrenci kayıtlarından aldıkları maaşlarla birlikte okul aile birliğiyle birlikte temizlik personeli görevlendirmişler. Ama daha çok yoksul mahallelerimizdeki okulların çoğunda hizmetli ve temizlik görevlisi sayısı çok yetersiz. Bu durum okul müdürlerine ve öğretmenlerine bırakılmış. Okul müdürleri çaresiz, öğretmenler çaresiz, okul aile birliği çaresiz. Okul aile birliklerinin ve okulların ekonomik kaynağı yok. Bu nedenle de temizlik, hijyen sorunu ve dolayısıyla da sağlık sorunu okullarımızda devam ediyor” şeklinde konuştu.

ÇALIŞMA BAKANLIĞI OLAYA EL ATMALI

Nur, konuyla ilgili tüm sendikaların Valilik ve Mili Eğitim Müdürü ile görüştüğünü belirterek, Çalışma Bakanlığıyla görüşülmesi gerektiği söyleyip, “Biz bu konuda Milli Eğitim ve Valilikle görüşmeler yaptık. Demiştik ki İŞKUR üzerinden geçen sene Trabzon’a 800 personel verilmişti. Bu sene ise 250 personel verildi. Dolayısıyla İŞKUR üzerinden görevlendirmeyi Çalışma Bakanlığı yapıyor ve bu sene çok az kadro verdi. Bu yıl kadrolarda 3’te 2 oranında azalma oldu. Gelen kadroyla birlikte yapılan kadro da yetersiz. Sorunu Mili Eğitim Müdürlüğümüz, Valiliğimiz Mili Eğitim Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığıyla bir an önce bir araya gelerek çözmesi gerekiyor. Acilen okullarımıza yeteri kadar görevlendirilme yapılması gerekiyor. Büyük oranda temizlik personeli ve güvenlik görevlisi sıkıntısı devam ediyor. Sadece Trabzon’da değil Türkiye’nin her tarafında bu böyle. Onun için Milli Eğitim Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı köklü tedbir almak zorunda. Veya okullarımıza kadrolu temizlik ve güvenlik personeli alınması yapmalıdır” dedi.

OKUL SAYISI YETERSİZ

Trabzon’da okul sayısının yetersiz olduğunu ve yeni okullar açılmasının gerekli olduğunu kaydeden Nur, “Okullarımıza yeni bütçe döneminde öğrenci sayısını esas alarak kaynak ve bütçe ayrılması, okullarımıza kadrolu temizlik ve güvenlik görevlisi atanması gerekiyor. Aynı zamanda okullarımızdaki öğretmen sayısı yeterli düzeye çıkarılmalı. Öğrencilerimiz kalabalık sınıflarda eğitim görüyor. Yeni okullar ve derslikler yapılıp öğrenci sayılarının azaltılması gerekiyor. Bu tedbirlerin biran önce alınmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

HABER: Fatoş YETİMHELLAÇ

21 Eki 2021 - 10:17 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.