Öğrenciler kan bağışında bulundu!

Ortahisar Belediyesi Üniversiteye Hazırlık Kursu öğrencileri, Kızılay’a kan bağışı yaptı.

Öğrenciler kan bağışında bulundu!
Öğrenciler kan bağışında bulundu!
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Öğrenciler, kan verme formunu doldurduktan sonra, Kızılay personelinin gerekli sağlık kontrollerini ve tetkiklerini yapmasının ardından kanlarını bağışladı. Hayatında ilk defa kan bağışında bulunan öğrencilerin bazılarının oldukça heyecanlı olduğu gözlendi. Kızılay personelinin gerekli bilgilendirmeyi yapmasından sonra öğrenciler bir hayli rahatladı.

Ortahisar Belediyesi’nin üniversiteye hazırlık kursuna devam eden öğrenciler iki gün boyunca kan bağışında bulunacak. Kan vermenin acil durumlarda hayat kurtarıcı bir işlev gördüğünü dile getiren öğrenciler, herkesi kan vermeye çağırdı.

“KAN VERMEK HAYAT KURTARIYOR”

Öğrencilerin büyük çoğunluğu hayatında ilk defa kan bağışında bulunduğunu dile getirerek, “Bağışlanan kanlar acil durumlar için son derece gerekli. İlk defa kan bağışında bulundum, o nedenle biraz heyecanlıydım. Ama kanımı verdikten sonra bundan da oldukça mutluluk duydum. İnşallah, bağışladığımız kanlar insanların hayata tutunmasını ve iyileşmesini sağlayacak. Bundan daha güzel bir şey olamaz... Neticede insan hayatı söz konusu. Bir nebze olsun insanlara yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize… Kızılay bağışlanan kanları her türlü acil durum için ilgili sağlık kuruluşlarına gönderiyor. Hepimizin bir gün bu kanlara ihtiyacı olabilir. O nedenle şartları tutanların ve sağlığı yerinde olanların kan bağışında bulunması gerektiğini düşünüyorum. Doktorlar kan vermenin sağlık açısından da oldukça yararlı olduğunu söylüyor. Dolayısıyla bağışladığımız kanlar bizim için sağlıklı olduğu kadar; diğer yandan da farklı insanlar için de hayat kurtarıcı bir nitelik taşıyor.” ifadelerine yer verdi.

01 Ara 2021 - 13:47 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.