O Projeye İtirazlar Yükseldi

Üçüncü tünel  yine meclise geldi yine itiraz edildi

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme gelen Kemerkaya Mahallesi tüneline başta Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç olmak üzere birçok meclis üyesi itiraz etti. Genç, “Şuan orayı yapılmış vaziyetiyle gözümde canlandırıyorum bırakın belediye başkanlığını bu şehrin evladı olarak çok üzülüyorum. Projeye şehircilik açısından ciddi manada şerh koyuyorum, itiraz ediyorum.” dedi. AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Yaylalı ise Karayollarından gelen projenin planlara işlenecek diye bir şeyin olmadığını vurguladı.

GENÇ PROJEYE İTİRAZINI YİNELEDİ

Ulaşım Master Planı olmadan yapılan her uygulamanın defakto olduğunu savunan Başkan Genç, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Trabzon ziyaretinde hem Büyükşehir meclisinde hem de Ortahisar meclisinde müzakere edildiğini çekincelerin dile getirildiğini açıkladı. Genç, Trabzon-Rize devlet karayolu güzergâhındaki trafik akışının hızlandırılması için düşülen tünelin sorunu çözmeyeceğini sadece Çömlekçi geçişindeki tıkanıklığı çözeceğini Çömlekçi geçişi trafiğe kapatıldığında sorunun kısmen çözüleceğini aktardı. Genç yapılan itirazların bireysel değil kurumsal olduğunu ifade etti.

TÜNELİ YAPILMIŞ VAZİYETİYLE GÖZÜMDE CANLANDIRIYORUM ÇOK ÜZÜLÜYORUM

Tünelle ilgili hassasiyet gösteren Genç, “Boztepe tünellerindeki hassasiyet şehrimizde de gündem olmuştu. Kemerkaya Mahallemizde sırf ulaşım güzergâhını bir kavşak nedeniyle kolaylaştıracağız diye Çömlekçi Mahallemizi bu şekilde kurgulamayı ben reva görmüyorum. Şehrin siluetine halel getireceğini düşünüyorum. Kendi dönemimizde yapılan Reşadiye kavşağı gibi bir benzeri yapmış olacağız. Karayollarının şehir silueti, hassasiyeti veya estetik kaygısı kendi proje anlamında hesap etmediği bir husus. Şuan orayı yapılmış vaziyetiyle gözümde canlandırıyorum çok üzülüyorum. Bırakın belediye başkanlığını bu şehrin evladı olarak çok üzülüyorum.” dedi.

1,2 MİLYARLIK MALİYETLİ TÜNEL YERİNE ÇEVRE YOLUNU ÖNERDİ

Güney çevre yoluna dikkat çeken Genç, “Şehrin gündeminde 30 yıldır devam eden güney çevre yolu var. Bunu yapacağımıza 1,2 milyar TL civarında bir maliyetli projeyi yapacağımıza Çevre Yolundan 500 metre 5 km yapsak çok daha faydalı iş yapmış oluruz.” diye konuştu.

GENÇ, PROJEYE ŞERH KOYDU

Projelerin yerelle paylaşılarak, düşünülerek, meclislerde değerlendirilerek, sivil toplum kuruluşlarının görüşleri alınarak buradan pişirilerek yukarıya sunulması yaklaşımını benimsediğini aktaran Genç, “Projeye şehircilik açısından ciddi manada şerh koyuyorum, itiraz ediyorum. Ve bu şehrin Ortahisar Belediye Başkanı olarak tarihe not düşmek istiyorum.” şeklinde açıkladı.

ULAŞIM MASTER PLANI OLMADAN DEFACTO UYGULAMA

Uygulamanın defacto olduğunu söyleyen Genç, “Ulaşım Master Planı yapılmadan veya yapımına kendi kafalarındaki trafik akış planlamasına defacto bir uygulamayla karşı karşıyayız.” dedi.

YAYLALI, “HER GELEN PROJE PLANA İŞLENECEK DİYE BİR ŞEY YOK”

AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Yaylalı ise Karayollarından gelen projenin planlara işlenecek diye bir şeyin olmadığını vurguladı

Gündeme gelen maddenin tekrar gündemde kalıp değerlendirilmesi yönünde kararın çıkmasının ardından söz alan CHP Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, “Komisyondan gelen madde gündemde kalarak sonuca bir etki etmeyecekse o zaman ne anlamı var.” diye belirtti.

İmar Komisyonundan gelen 3. maddeye itirazların gündemde kalması şekli oylanarak kabul edildi.

Haber:RABİA MOLLAOĞLU

16 Eki 2020 - 16:21 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.