Niyet mektubuna cevap bekleniyor

Koronavirüs’ün darbe vurduğu turizm ve seyahat sektörü hareket geçti

Koronavirüs salgınıyla mücadele için alınan önlemler; dünyada, ülkemizde ve özellikle Trabzon’da turizm ve seyahat sektörüne büyük darbe vururken; son olarak Katar’ın Trabzon seferlerini iptal ettiği bilgisine ulaşıldı. Trabzon’daki turizm hareketliliğinin Doğu Karadeniz’in ekonomisi ile eş anlamlı olduğunu belirten TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, Kültür ve Turizm Bakanlığının Türkiye’ye turist gönderen ülkelere birer niyet mektubu gönderdiğini ve önümüzdeki hafta birçok konunun netleşeceğini söyledi. Kantarcı, “Trabzon Havalimanının göz ardı edilmemesi için yetkililerle sürekli iletişim halindeyiz” dedi. Bakanlığın bu çalışmasına İçişleri ve Sağlık Bakanlığı da destek verecek.

3 BAKANLIK TURİZM İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Dış hatlarla ilgili süreç ile ilgili konuşan Başkan Kantarcı, “Geçtiğimiz pazartesi itibarıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye’ye turist gönderen ülkelere bir niyet mektubu gönderdi. O mektupta salgınla mücadele sürecini hızlıca anlattı. Havaalanlarında hızlı test istasyonları olacağını; hijyen açısından otellerde, restoranlarda ve araçlarda sertifikasyon diye yayınlanmış olan kurallara uyulacağının bilgisi paylaşıldı. Sağlık sisteminde ne kadar güçlü olduğumuz zaten ortada. Kültür ve Turizm Bakanlığının bu çalışmasına İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı da destek veriyor.” açıklamalarında bulundu.

KATAR TRABZON SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ

Kültür ve Turizm Bakanlığının mevkidaşları ile ikili görüşmemelere başladığını belirten Başkan Kantarcı, “Dış hatlarla ilgili belirsizlik devam ediyor ama bunu sonuncunda bir planlama çıkacak.” dedi. Katar’ın Trabzon seferlerini iptal ettiğini duyurduğunu belirten Başkan Kantarcı, “Ancak Katar’ın resmi açıklamasını bekliyoruz.” dedi.

“HAZİRAN’DA İÇ TURİZM HAREKETLİLİĞİ BAŞLAR MI?”

Ortadoğu ülkelerinden şehrimize gerçekleştirilecek olan uçuşlarla ilgili sosyal medya hesaplarından sürekli farklı tarihler açıklandığını kaydeden Başkan Kantarcı, “Sosyal medyadaki haberlere itibar edilmemesi gerekiyor. Resmi paylaşımlar ne ise ona itibar edilmesi gerekiyor. Haziran’da iç turizm hareketliliği başlar mı? Diye, insanlar biraz daha hareketlendi ve heveslendi. Önümüzdeki hafta birçok şey netleşmeye başlar.” Diye, konuştu.

“TRABZON’UN GÖZ ARDI EDİLMEMESİ İÇİN YETKİLİLERLE İLETİŞİM HALİNDEYİZ”

Bakanlığın hummalı bir çalışması olduğunu belirten Başkan Kantarcı, “Bu süreçte Trabzon Havalimanının göz ardı edilmemesi için yetkililerle sürekli iletişim halindeyiz. Buradaki turizm hareketliliği sadece turizm değil, aynı zamanda bütün Doğu Karadeniz’in ekonomisi ile eş anlamlı olduğunu ifade etmeye çalışıyoruz.” dedi.

HABER: Filiz YILDIRIM

17 May 2020 - 13:29 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.