Neresinden tutsanız elinizde kalıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, hükumetin 2020 bütçesinin TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’ya  yanıt verdi. Bakan Varank, “Neresinden tutsanız elinizde kalıyor.” dedi.

Hükümetin 2020 bütçesinin TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmelerinde konuşan yapan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Atatürk’ün 1937 yılında çekilen bir fotoğrafını göstererek, AK Parti iktidarını eleştirmişti. Atatürk’ün portakallarla Ruslara İskenderun Demir Çelik Fabrikası, Nazilli Basma fabrikası, Kayseri Sümerbank Tekstil Fabrikası, Şişe Cam Fabrikası, Aliağa Rafinerisinin parasını ödediğini ifade eden Milletvekili Kaya, şunları kaydetmişti: “Türk sanayisinin omurgasını oluşturan bu hayati tesisler sayesinde 10 binlerce insanımız iş sahibi oldu. Dışarıya bağımlılığımız azaldı ve ülkemiz milyonlarca dolarlık ithalattan kurtuldu. İşte yerlilik böyle olur, millilik böyle olur. Fabrikalar kurarak, üretim yaparak olur. 17 yıldır iktidardasınız, buna benzer tek bir örneğiniz var mı? 2002 de, AKP iktidara geldiğinde Trabzon’un milletvekili sayısı 8’di. Sonra 6’ya düştü. Neden düştü biliyor musunuz? Çünkü Karadeniz sürekli göç verdi, nüfusumuz azaldı. Birçok insanımız iş bulamadıkları ve geçinemedikleri için gurbete gitmek zorunda kaldı. 17 yıllık iktidarınızda bir iş sahası açmadınız Karadeniz’de. Üretime ve istihdama yönelik hiçbir yatırım yapmadınız. Trabzon’da olanları da ya sattınız, ya kapattınız, ya da başka yerlere taşıdınız.”

“NERESİNDEN TUTSANIZ ELİNİZDE KALIYOR”

Kaya’nın ardından Meclis kürsüsünden konuşma yapan AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar da Kaya’ya tepki göstermişti. Milletvekili Günnar’ın yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da Milletvekili Kaya’nın açıklamalarını hedef aldı. Bakan Varank İskenderun Demir ve Çelik Fabrikaları'na yönelik eleştirilere karşılık, "İşte CHP'nin Trabzon Milletvekili. Bu kürsüye geldi ve Gazi Mustafa Kemal'in ektiği portakallardan bahsetti. Neymiş efendim, o portakallar satılmış da onun parasıyla İSDEMİR kurulmuş. Yani neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Gazi Mustafa Kemal kaç yılında vefat etti? 1938. E peki, İSDEMİR kaç yılında kuruldu? 1970'lerde. Yahu bu nasıl bir portakal Allah aşkına." yanıtını verdi.

16 Ara 2019 - 13:11 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.