NATO artık devrede....

Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilim devam ederken, sınırda yaşananlaran NATO'dan son dakika açıklaması geldi.Rusya'nın askeri varlığını artıran hamle...

  • Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilim devam ederken, sınırda yaşananlaran NATO'dan son dakika açıklaması geldi.
  • Rusya'nın askeri varlığını artıran hamlelerinin yanı sıra gerilimi artıran çatışmaların meydana gelmesine NATO'dan uyarı geldi.
  • NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg sınır hattındaki ablukanın kaldırılarak Rus askerlerinin geri çekilmesi çağrısında bulundu.

Stoltenberg, Brüksel'de Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile görüştü.

Görüşmeden sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan NATO Genel Sekreteri, Rusya'nın Ukrayna sınırına son günlerde binlerce muharebeye hazır askerini gönderdiğini bildirdi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Ukrayna-Rusya sınır hattında yaşanan gerilime ilişkin yaptığı açıklamada; "Ukrayna sınırındaki gelişmelerden çok endişeliyiz. Rusya, Ukrayna topraklarından askerlerini çekmeli" ifadelerini kullandı.

TÜM DESTEĞİ VERECEĞİZ

NATO Genel Sekreteri, "2014'ten beri Ukrayna'ya hem siyasi hem askeri destek veriyoruz. Ukrayna'nın özel ortak statüsü var ve kendini savunması için gerekli tüm desteği vereceğiz. Kırım sonrası Rusya'ya ekonomik yaptırımlar da uygulandı. Bu, sadece lafta kalan bir destek değil." dedi.

UKRAYNA'NIN NATO ÜYELİĞİ

Stoltenberg, Ukrayna'nın NATO'ya tam üyeliğine ilişkin şunları söyledi:

"Ukrayna'nın ne zaman tam üye olacağına 30 üye birlikte karar verecek. Rusya baskı yaparak Ukrayna'nın üyeliğini engellemeye çalışıyor. Her ülke kendi kararını kendi alma hakkına sahip, Rusya'nın veto hakkı yok."

UKRAYNA-RUSYA SINIRINDAKİ GERİLİM

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, 30 Mart'ta mecliste yaptığı konuşmada, Rusya'nın tatbikat bahanesiyle Ukrayna sınırları yakınlarına asker sevkiyatı yaptığını belirtmişti.

Rusya ise buna karşılık, sevkiyatın ülke sınırları içerisinde olduğunu ve kimse için tehdit oluşturmadığını bildirmişti.

Donbas bölgesindeki krizin çözümüne ilişkin Rusya, Ukrayna ve Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatından (AGİT) oluşan Üçlü Temas Grubu, 27 Temmuz 2020'den itibaren kapsamlı ateşkes kararı almıştı.

Bölgede sözde bağımsızlığını ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Kiev yönetimi arasında 2014'ten bu yana süren çatışmalarda 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

AYRINTILAR GELİYOR...

13 Nis 2021 - 13:06 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.