Müstahsil sabırlı olsun

Çay üreticisini aceleci davranmaması yönünde uyaran AK Parti Of İlçe Başkanı Mehmet Hakan Terzioğlu, “Vatandaş, bir günde kırması gereken 150-200 kilo çay yerine 1,5 ton kırıyor. Müstahsilimiz biraz daha sabırlı davransın. Devlet müstahsilin yanındadır, çayını alacak.” dedi

Çay üreticisini aceleci davranmaması yönünde uyaran AK Parti Of İlçe Başkanı Mehmet Hakan Terzioğlu, gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. “Devlet müstahsile ‘Acele etme. Çayını yavaş yavaş kır.’ diyor. Fakat her yıl maalesef aynı şey yaşanıyor. Vatandaş işi olduğu için alıyor bir yevmiyeci, bir günde kırması gereken 150-200 kilo çay yerine kırıyor 1,5 ton. Böyle olunca çay fazla geliyor. Devlet o kadar çayı alamaz. Alamadığı için müstahsil özel sektöre dönüyor. Özel sektörde 2.6, 2.7’ye kadar düştü. Vatandaşın aceleci davranması kendini özel sektöre mahkûm ediyor. Müstahsilimiz biraz daha sabırlı davransın. Devlet zaten o garantiyi vermiş. Devlet müstahsilin yanındadır, çayını alacak.” dedi

ÇAYKUR: MÜSTAHSİL ACELE ETMESİN

ÇAYKUR, müstahsile henüz taze olan çaylarını acele etmeden, alım ekibini ve kendilerini zor duruma düşürmeden toplamaya devam etmesini önerse de bazı üreticilerin çayını toplama konusunda aceleci davranması devlet tarafından 3.40 kuruş olarak açıklanan alım fiyatının özel sektörde 2.5, 2,6’lara kadar düşmesine neden oldu. Başkan Terzioğlu’da müstahsili aceleci davranmaması konusunda uyardı.

“DEVLET O KADAR ÇAYI ALAMAZ. ALAMADIĞI İÇİN MÜSTAHSİL ÖZEL SEKTÖRE DÖNÜYOR”

Devletin dönüm başı 600 kilo çay alacağını açıkladığını hatırlatan Başkan Terzioğlu, “Bu da çayın yüzde 80-85’ine tekabül ediyor. Devlet müstahsile ‘Acele etme. Çayını yavaş yavaş kır.’ diyor. Fakat her yıl maalesef aynı şey yaşanıyor. Vatandaş işi olduğu için alıyor bir yevmiyeci, bir günde kırması gereken 150-200 kilo çay yerine kırıyor 1,5 ton. Böyle olunca çay fazla geliyor. Devlet o kadar çayı alamaz. Alamadığı için müstahsil özel sektöre dönüyor.” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞIMIZ SABIRLI OLURSA; HEM ÇAYINI TOPLAYACAK, HEM DEVLET ALACAK”

Başkan Terzioğlu, “Devlet, 3.40 kuruştan çayı almaya başlamıştı. Özel sektör devletin belirlemiş olduğu fiyattan peşin çay alıyordu. Vatandaş özel sektöre gidince, şimdi 2.6, 2.7’ye düştü. Bazısı 3’ten alıyor ama vadeli. Vatandaşımız biraz daha böyle sabırlı hareket edebilse çayda hiçbir problem yaşamadan hem çayını toplayıp, verecek. Hem de devlet alacak. Ama tersi olunca özel sektör kendi çıkarlarına göre hareket edecek. Vatandaşın aceleci davranması kendini özel sektöre mahkûm ediyor. Müstahsilimiz biraz daha sabırlı davransın. Devlet zaten o garantiyi vermiş. Devlet müstahsilin yanındadır, çayını alacak.” dedi.

HABER: Filiz YILDIRIM

30 May 2020 - 15:05 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.