Milletvekili Cora, Milletimizin refahı artacak, milletimiz enflasyona ezilmeyecek, stratejik projeler devam edecek

AK Parti Trabzon Milletvekili Cora, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Ek Bütçe Kanunu görüşmelerinde partisi adına konuştu

Milletvekili Cora, Milletimizin refahı artacak, milletimiz enflasyona ezilmeyecek, stratejik projeler devam edecek
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan 2022 Yılı Merkezi Yönetim Ek Bütçe Kanunu ile Bağlı Cetvellerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Genel Kurul görüşmelerinde AK Parti Grubu adına söz alan Trabzon Milletvekili Salih Cora, Ek Bütçe Kanunu ile milletin refahının artacağını, stratejik alandaki projelerin devam edeceğini, işçilerin, memurların ve emeklilerin enflasyona ezilmeyeceğini söyledi.

Ek Bütçe Kanunu eleştiren muhalefeti kötü niyetli olmakla suçlayan Cora, “Dünyada sadece Türkiye'de ilk kez ek bütçe yapılıyor gibi feryadıfigan ediyorsunuz. Ayrıca dünyada yaşanan jeopolitik krizleri, savaşları, pandeminin oluşturduğu etkileri ülkelerin ekonomik milliyetçiliklerini ve buna bağlı tedarik sorunları görmezden gelinerek apaçık kötü niyetli bir yaklaşım sergilemektesiniz.” ifadelerini kullandı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, AK Parti Trabzon Milletvekili Cora, muhalefetin dünya ekonomisini iyi yönde Türkiye ekonomisini de kötü yönde gösterme uğraşında olduğunu belirtti. Muhalefet partilerinin ‘Merkez Bankası faiz artırsın, ekonomi düzelir.’ şeklinde temelsiz ekonomik yaklaşımlar sergilediğini belirterek AK Parti’nin böyle bir tuzağa asla düşmeyeceğini ifade etti.

MİLLETİN VERGİSİ, MİLLETE HİZMET OLARAK DÖNÜYOR

“Bundan 20 yıl önce her 100 TL'nin 86 TL'si faize gidiyorken şu anda sadece 15 TL'si faizlere gitmektedir. Aradaki devasa fark bugün milletimize hizmet ve yatırım olarak gitmekte, vatandaşlarımızın yaşam standartlarının yükseltilmesi yönünde harcanmaktadır. Biz, milletten aldığımız her kuruş vergiyi yine milletimizin emrine tahsis ediyoruz.” diyen Cora, sözlerine şu şekilde devam etti: “Türkiye pandemi krizine ve bütün olumsuzluklara rağmen ekonomik olarak büyümeyi başarmış dünyanın sayılı ülkelerinden biri. Bu başarıyı, 2021 yılında %11 olarak devam ettirip 2022 yılının ilk çeyreğinde %7,3’lük büyüme sağladık. Bu zor dönemde bile dev projeleri milletimizin hizmetine sunmaya devam ediyoruz. Çanakkale Köprüsü’nü açtık, şehir hastanelerimizi birer birer hizmete açıyoruz. Yatırımlardan vazgeçmedik, yüzlerce fabrika açtık. Bunlar milletimiz tarafından görülüyor, isteseniz de istemeseniz de görseniz de görmeseniz de bu yatırımları yapmaya devam ediyoruz.

İHRACATTA GURUR DUYMAMIZ GEREKEN BİR NOKTADAYIZ

Pandemi sonrasında ekonomik büyüme beraberinde istihdam artışına ve iş gücü verimliliğine de olumlu yönde katkı sunmaya devam etmektedir. 2022 Nisan ayı itibarıyla salgın öncesi dönemi de geride bırakarak istihdam edilen kişi sayısı 30,4 milyon kişiye ulaşmıştır. Türkiye, OECD ülkeleri arasında en fazla istihdam sağlayan ülke olmuştur, bu da size dert olsun. İhracatta, Türkiye olarak gurur duymamız gereken noktadayız. Olumlu hiçbir ayrıntıyı öne çıkarmamakta mahir davranıyorsunuz. Öyle konuşuyorsunuz ki sanki pandemide ekonomisi etkilenen ülkeler muazzam tedbirler almış, ücretsiz sağlık hizmeti vermiş, sosyal yardımları artırmış, KDV istisnaları getirmiş, biz ise vatandaşımıza duyarsız kalmışız gibi bir yaklaşım var. Oysa biz pandemide gelişmiş dünya ülkelerinin dahi sınıfta kaldığı bir dönemde güçlü sağlık sistemimizle hem ülkemize hem dünyaya şifa olduk. Gıda, temizlik, hijyen malzemeleri ve benzeri hizmetlerin tamamında ve meskenlerde kullanılan elektrik de dâhil olmak üzere birçok alanda elimizi taşın altına koyduk, yüksek KDV indirimleri yaparak milletimizin derdine derman olmaya çalıştık. 850 bin basit usulle iş yapan esnafımızın vergilerini kaldırdık. Bu sayede bu esnaflarımızın gelirlerinde büyük oranda artış sağladık. Asgari ücrete kadar olan ücretlerde vergiyi kaldırdık. 241 milyar TL gelir vergisinden vazgeçerek milletimizin bu sıkıntıları en az hasarlı bir şekilde atlatması için var gücümüzle çalıştık.

MUHALEFETİ KÖTÜ NİYETLİ OLMAKLA SUÇLADI

Dünyada yaşanan jeopolitik krizleri, savaşları, pandeminin oluşturduğu etkileri ülkelerin ekonomik milliyetçiliklerini ve buna bağlı tedarik sorunları görmezden gelinerek apaçık kötü niyetli bir yaklaşım sergilemektesiniz. ‘Bugün sanki dünyada sadece Türkiye'de ilk kez ek bütçe yapılıyor.’ gibi feryadıfigan ediyorsunuz. Milletin refahını artırmak, stratejik alandaki projelerimizi devam ettirmek işçilerimizi, memurlarımızı ve emeklilerimizi enflasyona ezdirmemek için bu bütçeyi yapıyoruz. Doğal gaz ve petrol fiyatları başta olmak üzere enerji fiyatlarında uluslararası düzeyde meydana gelen anormal artışlardan kaynaklanan olumsuzluklardan vatandaşlarımızın en asgari düzeyde etkilenmeleri için bu bütçeyi hazırladık. İşçisinden memuruna, emeklisinden çiftçisine kadar bütün toplum kesimlerinin vatandaşlarımızın bu sıkıntılı süreci en hafif şekilde atlatması için ek bütçe kanunu çıkardık.”

30 Haz 2022 - 14:36 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.