Mezbaha suçlaması

TÜRKİYE genelinde yaşanan vakalarla şarbon hastalığı tekrar gündeme gelirken, Trabzon Kasaplar Odası Başkanı Temel Korkmaz, Büyükşehir’in mezbaha duya...

TÜRKİYE genelinde yaşanan vakalarla şarbon hastalığı tekrar gündeme gelirken, Trabzon Kasaplar Odası Başkanı Temel Korkmaz, Büyükşehir’in mezbaha duyarsızlığını eleştirdi. Korkmaz “Trabzon’un doğusunda bir tane mezbaha yok. Doğu’da Kaşüstü’ndeki eski ruhsatlı mezbahanın yeri satıldı. Şu an boşaltılıyor. Bize kurbandan önce ‘doğuda bir tane mezbaha açıp birlikte açıklama yapacağız’ diyen yetkililer kurbandan sonra bizi aramaz oldular.” dedi.

TÜRKİYE genelinde yaşanan vakalarla şarbon hastalığı tekrar gündeme gelirken; Trabzon Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Temel Korkmaz, Trabzon’da geçen yıl yaşanan şarbon vakalarını hatırlatarak mezbaha kesim yerlerinin çok önemli olduğunu söyledi. Trabzon’da yetkililere seslenen Korkmaz “Şehrin doğusuna acil mezbaha yapılmasını biran önce gündeme almalıyız. Yetkililerin bu konuda adım atmak istememesine anlam veremiyorum.” dedi.

KESİLEN ETLER

KONTROLDEN GEÇİRİLSİN

Korkmaz “Vatandaş Of’tan, Arsin’den, Sürmene’den, Köprübaşı’ndan, Araklı’dan, Yomra’dan kalkıp Akçaabat veya Vakfıkebir’de hayvanını kestirecek ve veteriner kontrolüne getirecek. Bu doğru değil, yanlış bir uygulamadır. Günlerden beri biz bunu Büyükşehirle görüşüyoruz ama bir sonuca ulaştıramadık. Bu hassas süreçte acilen şehrin doğusuna bir tane mezbaha kurulsun ve kesilen etler kontrolden geçilsin.” ifadelerine yer verdi.

SÖZ VERİLMİŞTİ

Trabzon’a iki şekilde et girdiğini belirten Korkmaz “Biri dışarıda ruhsatlı mezbahalarda kesilen karkas et; biri de yerelde kesilen canlı hayvan. En büyük sorunda burada kesilen hayvanlarla ilgili, Trabzon’da iki tane ruhsatlı mezbaha var. Biri Akçaabat’ta biri Vakfıkebir’de, ikisi de şehrin batısında yer alıyor. Doğu’da Kaşüstü’ndeki eski ruhsatlı mezbahanın yeri satıldı. Büyükşehir boşaltırken bize aynı yere değil ama yerine yenisinin yapılacağına dair söz verildi. Yomra üzerinde duruldu. Kaşüstü’nde olur ama sorun böyle bir adım atılmıyor. Şarbon vakasının sık görülmeye başlanması mezbaha kesimli etlerin kontrollerinin yapılması anlamına geliyor.” ifadelerine yer verdi.

Filiz YILDIRIM

12 Eyl 2018 - 11:52 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.