Meydan'dan sahile uzanan iş kuyruğu!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesine 222 kişinin alınacağı işe binlerce kişi başvurdu

TrabzonBüyükşehir Belediyesi bünyesine alınacak olan 222 personel için iş başvuruları devam ediyor. İş için binlerce başvuru yapılırken, iş başvuruları sırasında oluşan uzun kuyruklar ise dikkat çekiyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tâbi olarak istihdam edilmek üzere memur alımı için başvurular devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi bünyesine çeşitli niteliklerde 83 itfaiye eri ve 88 zabıta memuru, Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü bünyesine ise çeşitli niteliklerde 14 mühendis, 2 kimyager, 5 tekniker, 8 teknisyen, 20 V.H.K.İ ve 2 memur olmak üzere toplamda 222 personel alımı için başvurulara dün de devam edildi.

Sabahın erken saatlerinde beklemeye başlayanlar uzun kuyruk oluşturdu. Belediye ekipleri de 5 bine ulaşan başvuru sırasında bekleyen adaylara çay ve pasta ikramında bulundu. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tâbi olarak istihdam edilmek üzere memur alımı için başvurular 4 gün önce yapılan duyurularla başladı. Duyuru üzerine başvurular sürerken, son başvuru tarihinin bitimine 2 gün kala ise yüzlerce kişi başvuruların alındığı Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi önüne akın etti. Başvuru yapanların sayısı 5 bine ulaşırken, merkezin binası girişi ve merdivenlerinin yanı sıra sokak aralarında uzun kuyruklar oluştu. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri de kuyrukta bekleyen adaylara çay, kahve ve su ikramında bulundu. Büyükşehir Belediyesi bünyesine çeşitli niteliklerde itfaiye eri ve zabıta memuru, Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü bünyesine ise çeşitli niteliklerde mühendis, kimyager, tekniker ve teknisyen olmak üzere toplamda 222 personelin, başvuruların ardından işe alınacağı belirtildi.

BAŞVURU YERİ DEĞİŞTİ

Daha önce Hızırbey Mahallesi’nde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye binasına yapılan başvuralar, oluşan kalabalık ve yaşanan izdiham nedeniyle bu kez Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde oluşturulan birimlere başvurular kabul ediliyor. 6 Aralık tarihinde başlayan ve 12 Aralık akşamına kadar devam edecek olan başvurularda ilk günlerde yaşanan ciddi şekilde yoğunluk dün de devam etti. İş başvurusunda bulunan vatandaşlar sabahın erken saatlerinde başvuru yapılan merkeze gelerek uzun kuyruklar oluşturdular ve işe girmek için umutlu olduklarını belirtiler.

BAŞVURULAR 12 ARALIK’TA SONA ERİYOR

Personel alımlarında KPSS şartının olduğunu ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Alımlar Mahalli İdarelere 'İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği' hükümleri çerçevesinde yapılacaktır. Tüm alımlarda KPSS şartı bulunmakta olup Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğünün resmî internet sitelerinde memur alım ilanlarımız yayımlanmaktadır. Alınacak personelin sınıfı, unvanı, derecesi, adedi, KPSS puan türü, KPSS taban puanı, nitelikleri, başvuru şekli, başvuru zamanı gibi tüm ayrıntılar ilanlarımızda yayımlanmıştır. Başvuru şartlarına uygun bulunan hemşehrilerimizin bu süre zarfında başvurularını itina ile gerçekleştirmeleri önem taşımaktadır.” dedi.

SIRA ALMAK İÇİN SIRA BEKLİYORUZ

İş başvurusu için Konya’dan geldiğini anlatan Emrullah Bıyıklı, yoğunluk nedeniyle zorluk çektiklerini söyledi. Bıyıklı, "Konya’dan iş başvurusu yapmak için geldik ama sırada sefillik çekiyoruz. İş başvurularında olması gereken boy, kilo ölçümü gibi ölçümlerin yapılmayacağı söyleniyor. Buna bir müdahale etmeleri lazım. Ön başvuruların internet üzerinden yapılması, mülakata çağırılacak kişilerin belirli günlerde çağırılması daha güzel olurdu. Saatlerdir burada sıradayız. Arkamızda da binlerce kişi var. Sıra almak için sıra bekliyoruz.” diye konuştu.

İtfaiye eri alımı için iş başvurusunda bulunmak için İstanbul’dan gelen Burak Gül ise “İtfaiye personeli alımı için İstanbul’dan geldim. İtfaiye personeli olmak için özel şartlar gerekiyor. Yalnız burada böyle bir şart yok. Herhangi bir ön lisans mezunu olan bir kişi de aynı bölüme başvurabiliyor. Bu da bu bölümü okuyan kişiler için haksızlık oluşturuyor.” diyerek tepki gösterdi.

11 Ara 2018 - 13:10 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.