Meydan da dönüşüm başladı

Meydandaki 43 binanın dönüşümü 5 ay içinde tamamlanacak

Trabzon’un Ortahisar Kent merkezinde bulunan 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkında cumartesi günü itibarıyla dönüşüm başladı. Çevresindeki 30’u yeni bina ve 13’ü tescilli bina olmak üzere toplam 43 binanın dış cephe yenilenmesinin 5 ay süreceği öğrenildi. Çalışmalar şimdilik bir ekiple yürütülürken ilerleyen günlerde ekip sayısının arttırılacağı bilgisine ulaşıldı.

EKİP SAYISI ARTTIRILACAK

Trabzon’un çehresini değiştirecek dış cephe yenileme çalışmalarına 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkının Çevresindeki 30’u yeni bina ve 13’ü tescilli bina olmak üzere toplam 43 bina ile artık başlandı. Tarihi binaların dokusuna uygun bir şekilde yenileneceği öğrenilen binaların, yaklaşık olarak 5-6 ay içinde dönüşümünü tamamlaması planlanıyor. Çalışmalar şimdilik bir ekiple yürütülürken ilerleyen günlerde ekip sayısının arttırılacağı bilgisine ulaşıldı.

GÖZ ZEVKİNE UYGUN DÜZENLENECEK

Proje kapsamında kentin merkezinde bulunan ve görüntü kirliliği oluşturan tabelalar kaldırılarak, dış cepheler yenilenecek. Göz zevkini bozan görüntüler de artık kaldırılacak. Açıklamalara göre yeni binaların rengi ise kırık beyaz ve gri, tescilli binalar ise Trabzon sarısı rengine boyanacak.

HABER: Aslıhan KILIÇELİ

24 Şub 2020 - 12:34 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.