Merkez Bankası Ters Köşe Oldu Altın Ve Dolar Rekor Çıkışta

Merkez Bankası'nın politika faizini beklentinin aksine sabit bırakmasıyla yükselişe geçen altın ve dolar rekor kırdı. Dolar 7,98 ile, gram altın ise 4...

Merkez Bankası'nın politika faizini beklentinin aksine sabit bırakmasıyla yükselişe geçen altın ve dolar rekor kırdı. Dolar 7,98 ile, gram altın ise 491 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Merkez Bankası, merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Merkez'in beklentilerin aksine politika faizini yüzde 10,25'te sabit bırakılmasının ardından, dolar ve altın yükselişe geçti.

DOLAR 18 KURUŞ BİRDEN YÜKSELDİ

Karar öncesi 7,80 seviyesinde bulunan dolar, sürpriz kararla birlikte 18 kuruş birden yükselerek 7,98 ile rekor kırdı. Kur, saat 15.40 itibarıyla 7,95 seviyesinden işlem görüyor.

ALTIN 10 LİRA BİRDEN YÜKSELDİ

Dolara eş değer yükselen altında da rekor kırıldı. Karar öncesi 481 lira seviyesinde bulunan gram altın, kararla birlikte 10 lira birden yükselerek 491 lira tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Gram altın, şu sıralar 487 liradan işlem görüyor.

EKONOMİSTLER FAİZ ARTIRIMI BEKLİYORDU

AA Finans'ın Merkez Bankası'nın gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu toplantısına ilişkin anketine katılan ekonomistlerin tamamı politika faizinin artırılmasını bekliyordu. Ekonomistlerin faiz artış beklentisi 100 ile 200 baz puan arasında yer alıyordu.

22 Eki 2020 - 16:09 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.