Marketlere dikkat edin

Trabzonspor eski yöneticisi Sönmez, yakalandığı korona sürecini anlattı

Marketlere dikkat edin
Marketlere dikkat edin
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Sağlık ve Sevgiden Ötesi Yalan..

Trabzonspor'un eski yöneticisi Kenan Sönmez (59), yakalandığı yeni tip koronavirüsü Türkiye’deki ilk plazma bağış tedavisiyle yenmeyi başardı. Yaşadığı zorlu süreci günebakış gazetesine değerlendiren Sönmez, “Hayatta sağlık ve sevgiden başkası yalan ve boşmuş bunu anladım” dedi.

Marketlere Özel Önem Gösterin

Virüs'ün çok bulaşıcı olduğunu kaydeden Sönmez, “Sporunuza, yediğinize ve içtiğinize dikkat edeceksiniz. Özellikle market alış verişlerine iki kat dikkat edeceksiniz. Ben çok titiz bir adamım sorsalardı dünyada en son bana bulaşır derdim. Hayatta ellerimi yıkamadan ağzıma götürmem.” diye konuştu.

Hep Maskeyle Dolaştım Ama...

Hiç kimsenin maske takmadığı bir dönemde maskesiz dışarıya çıkmadığını kaydeden Sönmez, “Zannediyorum marketlerden bulaştı. O noktaya özel titizlik göstermeliymişiz. Eşimi hastaneye götürdüğümde hiçbir şeyim yoktu. Doktor ‘test yapalım mı?’ dedi. Olsun dedim. Testim pozitif çıktı.” şeklinde konuştu.

Trabzonspor’un eski yöneticisi Kenan Sönmez (59), yakalandığı yeni tip koronavirüsü Türkiye’deki ilk plazma bağış tedavisiyle yenmeyi başardı. Yaşadığı zorlu süreci günebakış gazetesine değerlendiren Sönmez, “Hayatta sağlık ve sevgiden başkası yalan ve boşmuş bunu anladım” dedi. Kızılay’a plazma bağışında bulunacak olan Sönmez, “Bu virüs çok bulaşıcı. Sporunuza, yediğinize ve içtiğinize dikkat edeceksiniz.” diye konuştu.

VİRÜSE YAKALANDIĞIMI TESADÜFEN ÖĞRENDİM

Salgının kendisine bulaştığını tesadüfen öğrendiğini anlatan Sönmez, “Her şey eşimin evde rahatsızlanıp onu hastaneye getirmemle başladı. Hastanede eşime serum takıldı. Hastaneden gitmek üzereyken doktor arkadaş ‘test yapalım mı?’ diye sordu. Ben de olur dedim. Ancak hiçbir sorunum yoktu. Testim pozitif çıktı. Ardından eşime de test yapıldı. Onunki de pozitif çıktı. Hiç beklemiyorduk.” diye kaydetti.

ÇOK TİTİZİM YİNE DE BULAŞTI

Çok titiz olduğunu açıklayan Sönmez, “Hiç anlamıyorsun nereden bulaştığını. Çok titiz bir insanımdır. Dünyada en son gelecek hasta benimdir. Hayatta ellerimi yıkamadan ağzıma, burnuma değdirmem. Ne kadar titiz olsanız da işte bulaşıyor size. Hep maskeli dışarı çıktım. Muhtemelen marketlerden bulaştı.” diye söz etti.

AİLEM İÇİN ÇOK ENDİŞELENDİM

Ailesinin karantinaya alınma sürecinden söz eden Sönmez “Annemi haftada 3 kez diyalize götürüyordum. Temas ettiğim herkesi karantinaya almak istediler. Annemi, kız kardeşimi de karantinaya aldılar. Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındık. 2 oğlum 1 ay boyunca evde karantinada kaldı. Annemin, kardeşimin ve çocuklarımın sonuçları negatif çıktı. Annem 85 yaşında. Ailem için çok endişelenmiştim. Benim çocukluğum yüzme ve sporla geçmiş. Kondisyonum ve bağışıklığım iyidir. Ben mücadele ederdim. Çok şükür ki atlattık.” şeklinde belirtti.

PLAZMA BAĞIŞINDA BULUNACAĞIM

Plazma bağışı yapacağını dile getiren Sönmez, “Ev karantinam bitti. Testlerim temiz çıktı. Yakın zamanda plazma bağışında bulunacağım. Eşim çok dayanıklı olmadığı için bağışta bulunamayacak.” dedi.

İNANCIMI YİTİRMEDİM

Hiç semptom belirtisi olmadığını ifade eden Sönmez, “Hastanede 16 gün kaldım. Bu süreçte hiçbir rahatsızlığım olmadı. Kendinizle baş başa kalıyorsunuz. Allah ile berabersiniz. Özgürlüğünüz kısıtlanmış şekilde. Ama inancımı yitirmedim. Kendimden emindim.” ifadelerine yer verdi.

SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜNE VE ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR ETTİ

Tedavi sürecine değinen Sönmez, “5-6 gün ilaç tedavisi aldım. Bir hap verdiler. Belli bir süre bunlardan aldım. Sağlık personeli çok iyi ilgilendi. Hepsine çok müteşekkirim. Devletimizden Allah razı olsun. Devletin varlığı işte bu gibi durumlarda belli oluyor. Tabi ki virüslü olduğunuz için kimse size yaklaşamıyor. Her gün odanıza gelip nabzınızı, ateşinizi, tansiyonunuzu ölçüyorlar. Çekinerek geliyorlar. Her ne kadar korunma yöntemleri uygulansa da insanlar tedirgin oluyor. Tetkik için odaya geldiklerinde maskeyi takıyoruz. Yüzümüzü kişiye dönük olmayacak şekilde kolumuzu uzatıyoruz. Sadece uzaktan yüz yüze bakabilirsiniz.” şeklinde konuştu.

HAYATI VE YAŞAMAYI SEVİYORUM

Panik olmadığını söyleyen Sönmez, “Hastanede günlerimiz nasıl geçecek dedik, geçti. Eve geldik evde nasıl geçtiğini anlayamadık. İnanç meselesi. Elbette zorluğu vardı. Ancak hayatı, yaşamayı seveceksin. Bir de kendine güvendin mi, sizi hiçbir şey yenemez. Yediğinize, içtiğinize dikkat ederseniz aslında sizi kolay kolay hastalık yıkamaz. Bu süreçte panik de yapmadım. Bu virüs çok bulaşıcı.” diye belirtti.

TELEFON BÜYÜK BİR NİMETMİŞ

Telefonun büyük bir nimet olduğunu belirten Sönmez, “Eşimle hastanede odalarımız yan yanaydı. Odadan odaya telefonla görüştük. Yakınlarımla sürekli görüntülü görüştüm. Çocuklarımla, Ankara’daki kızımla, annemle… Telefon büyük bir nimetti. Telefon olmasaydı sevdiklerimi göremeyip sesini duyamasaydım zaman çok zor geçecekti. Ailemin eksikliğini hissetmedim. Tanıdıklarımız aradı konuştuk. Böylece zamanın nasıl geçtiğini pek hissetmedik. Eşimle beraber hastaneden taburcu olduk. Ben evdeki karantina sürecim sona erdi. Bugün de eşimin bitiyor. Evdeyken ayrı odalarda kaldık. Artık bu sıkıntılı günleri geride bıraktık.” dedi.

HABER: Rabia MOLLAOĞLU

01 Haz 2020 - 12:23 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.